Jesse Puljujärvi hyppää ”Kaapo Kakoksi” – Jukka Jalonen avasi Leijonien ratkaisujen taustat

2:20
Videolla juttua Leijonien tiistain harjoitusten jälkeen.

Leijonat kokoontui tiistaina ensimmäistä kertaa yhteen tällä viikolla pelattavaa Karjala-turnausta varten. Ensimmäiset jääharjoitukset antoivat vihiä siitä, että millaisilla ketjukoostumuksilla Suomi aloittaa kotiturnauksensa.

Tiistain harjoituksissa yksi silmiinpistävä piirre oli se, että Jesse Puljujärvi viiletti eri ketjussa kuin hänen ”Kärppä-tutkaparinsa” Juho Lammikko.

Puljujärvi istutettiin Leijonien ykkösvitjaan Harri Pesosen ja Sakari Mannisen vierelle. Lammikko viiletti samassa ketjussa Marko Anttilan ja Kristian Kuuselan kanssa.

– Pesonen ja Manninen pelasivat MM-kisoissa kimpassa. Silloin oli (Kaapo) Kakko laidassa, nyt on Puljujärvi. Siellä on hyvää yhteistä historiaa ja onnistumisia alla. Se on syy tuon ketjun olemassa oloon – tuommoisenaan, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Leijonien ykkösvitjasta MTV Urheilulle.

Jalonen ei kuitenkaan kiertele siinä, etteikö Puljujärveä ja Lammikkoa pidetty potentiaalisena kaksikkona myös Leijoniin.

– Ainahan noita mietitään – totta kai. Lammikko on Kärpissä ykkössentteri, mutta meillä on paljon muitakin senttereitä tässä joukkueessa. Hän on erittäin hyvä kahden suunnan pelaaja ja hän onnistui omassa roolissaan kisoissa.

– Lammikko ja Anttila olivat erittäin hyvä tutkapari kisoissa. He jatkavat yhdessä. (Toni) Rajala ja (Juhani) Tyrväinen olivat samassa ketjussa. Totta kai tässä pyritään hyödyntämään niitä yhteisiä kokemuksia, joita pelaajilla on.

– Yhteiset kokemukset helpottavat meidän lähtöä turnaukseen, Jalonen sanoo isosta kuvasta ja kokoonpanoratkaisuista.

Leijonat aloittaa Karjala-turnauksen torstaina, jolloin vastaan asettuu Venäjä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja