Mainos

Jesse Puljujärvi hyppää ”Kaapo Kakoksi” – Jukka Jalonen avasi Leijonien ratkaisujen taustat

2:20
Videolla juttua Leijonien tiistain harjoitusten jälkeen.

Leijonat kokoontui tiistaina ensimmäistä kertaa yhteen tällä viikolla pelattavaa Karjala-turnausta varten. Ensimmäiset jääharjoitukset antoivat vihiä siitä, että millaisilla ketjukoostumuksilla Suomi aloittaa kotiturnauksensa.

Tiistain harjoituksissa yksi silmiinpistävä piirre oli se, että Jesse Puljujärvi viiletti eri ketjussa kuin hänen ”Kärppä-tutkaparinsa” Juho Lammikko.

Puljujärvi istutettiin Leijonien ykkösvitjaan Harri Pesosen ja Sakari Mannisen vierelle. Lammikko viiletti samassa ketjussa Marko Anttilan ja Kristian Kuuselan kanssa.

– Pesonen ja Manninen pelasivat MM-kisoissa kimpassa. Silloin oli (Kaapo) Kakko laidassa, nyt on Puljujärvi. Siellä on hyvää yhteistä historiaa ja onnistumisia alla. Se on syy tuon ketjun olemassa oloon – tuommoisenaan, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi Leijonien ykkösvitjasta MTV Urheilulle.

Jalonen ei kuitenkaan kiertele siinä, etteikö Puljujärveä ja Lammikkoa pidetty potentiaalisena kaksikkona myös Leijoniin.

– Ainahan noita mietitään – totta kai. Lammikko on Kärpissä ykkössentteri, mutta meillä on paljon muitakin senttereitä tässä joukkueessa. Hän on erittäin hyvä kahden suunnan pelaaja ja hän onnistui omassa roolissaan kisoissa.

– Lammikko ja Anttila olivat erittäin hyvä tutkapari kisoissa. He jatkavat yhdessä. (Toni) Rajala ja (Juhani) Tyrväinen olivat samassa ketjussa. Totta kai tässä pyritään hyödyntämään niitä yhteisiä kokemuksia, joita pelaajilla on.

– Yhteiset kokemukset helpottavat meidän lähtöä turnaukseen, Jalonen sanoo isosta kuvasta ja kokoonpanoratkaisuista.

Leijonat aloittaa Karjala-turnauksen torstaina, jolloin vastaan asettuu Venäjä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja