Mainos

"Laita puhelimesi pois päältä" ja 7 muuta vinkkiä parempaan vanhemmuuteen

Lapsen kiukunpuuskista saa kyllä hauskan elokuvakohtauksen, mutta tosielämässä ne vain kiristävät pinnaa. Isä Jon Jon Wes jakoi omat vinkkinsä vanhemmuuteen Fatherly-sivustolla.

1. Herää ensimmäisenä

Kun lapsi herää puoli kuusi, tämä ei todellakaan ole listan helpoin suoritus. Jon Jon Wesin mukaan jo se, että herää muutamaa minuuttia ennen lastaan, auttaa: tällöin ei koe yhtä suurta kiusausta läntätä lapsen käteen iPadia ja mennä itse takaisin nukkumaan.

2. Nuku tarpeeksi

Nuku tarpeeksi, sillä muuten listan kohta yksi ei onnistu! On helppoa syyttää kiukuttelevaa lasta unen vähyydestä, muta todellisuudessa moni vanhempi valvoo pikkutunneille, kunhan lapsi vain on saatu nukkumaan.

3. Kutsu ihmisiä päiväunivierailulle

Koti-isillä ja -äideillä on vapaata erikoisiin aikoihin, kuten kello kaksi päivällä ja kahdeksan aikaan illalla. Ala järjestää lounastreffejä sellaisten ystäviesi kanssa, joilla on joustavat ruokatunnit.

4. Ole muiden aikuisten seurassa, kun lapsesi herää

Lapsi saattaa herätä uniltaan kärttyisenä. Lapsen kiukunpuuskista saa kyllä hauskan elokuvakohtauksen, mutta tosielämässä ne vain kiristävät pinnaa. Se, että paikalla on toinen aikuinen, auttaa hallitsemaan hermot.

5. Laita puhelimesi pois päältä

Puhelimen pariin pakeneminen alkaa tuntua houkuttelevalta, kun lapsi leikkii itsekseen. Kun puhelin on pois päältä, tylsistyt; kun tylsistyt, Legoilla rakenteleminen yhdessä lapsen kanssa alkaa houkuttaa.

6. Suunnittele päivä etukäteen

Jos et suunnittele tekemisiäsi, vanhemmuus on pelkkää reagointia lapsen tai ympäristön toimintaan. Ajattele asiaa vaikka näin: et varmaankaan haluaisi olla töissä paikassa, jossa jokainen tekee vähän mitä sattuu, milloin sattuu?

Vanhemmuus on taistelua, jos vain reagoit, korjailet ja fiksaat asioita päivät pitkät. Jo pieni tavoitelista auttaa suitsimaan kaaosta. Listan kaikkia asioita ei tarvitse saada valmiiksi.

7. Treenaa

Vanhemmuus on fyysinen työ. Varmista, että saat liikuntaa. Kävele tai aja pyörällä, kun voit.

8. Älä stressaa

Kaikki ei voi onnistua joka päivä, ei edes tämän listan seuraaminen!

Mikä tekee isästä hyvän? 


Lähde: Fatherly.com

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja