Kuvat paljastavat upean muutoksen: Uskoisitko, että tämä nainen painoi aiemmin yli 100 kiloa?

15:15
Dieeteille kyytiä - näin onnistut painonpudotuksessa!

Moe alkoi lihoa teini-iässä ja lihoi vuosien ajan, kunnes hän päätti tehdä suunnanmuutoksen. Sinnikyys on palkittu: Moe on laihtunut lähes 40 kiloa, eikä häntä ole tunnistaa kuvista. 

Moe Collier alkoi lihoa teini-iässä, kun hän kävi lukion ohessa töissä ja katsoi lisäksi usein kolmen pienemmän sisaruksensa perään. Hän söi kiireessä jatkuvasti edullista pikaruokaa, mikä alkoi pikkuhiljaa näkyä vyötäröllä. 

Lukion lopulla Moe painoikin lähes 100 kiloa. Hän sanoo Women's HealthMagazinelle hävenneensä painoaan noihin aikoihin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä. 

Sairaus sai heräämään 

20-vuotiaana Moe alkoi seurustella ja sai myös uusia ystäviä. Seurustelun myötä hän alkoi käydä juhlissa ja yöelämässä. Runsas alkoholin käyttö alkoi näkyä ja tuntua painossa. 

Suhteen päätyttyä kumppani moitti ja kiusasi Moea hänen painostaan. Se jätti henkisiä arpia. 

Vasta PCOS:n diagnosointi sai Moen heräämään. PCOS on toiselta nimeltään munasarjojen monirakkulaoireyhtymä, jota sairastavista naisista yli puolet ovat ylipainoisia. 

Diagnoosin saatuaan Moe meni ravitsemusterapeutille, joka suositteli hänelle vähähiilihydraattista dieettia. Moe päätti muuttaa elämänsä suunnan. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kaikki ruoat eivät sovi

Myöhemmin Moella diagnosoitiin myös IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä. Ärtyvän suolen oireyhtymän oireina ovat muun muassa jatkuvat vatsakivut ja vatsan turvotus. Oireet vaihtelevat jopa päivittäin. 

– Kahden kroonisen sairauden kanssa eläminen ja treenaaminen vaatii sitä, että olen opetellut, mitkä ruuat sopivat minun keholleni ja mitkä taas eivät sovi, Moe avaa. 

– Olen joutunut luopumaan monista terveellisiksi mieltämistäni, mutta sopimattomista ruoista. Olen poistanut ruokavaliostani esimerkiksi punaisen lihan ja monia kasviksia, kuten parsan ja parsakaalin. 

Osa ystävistä jäi muutoksen myötä 

Liikunnan Moe aloitti aluksi kotitreenillä, jota hän teki kuusi viikkoa. Sitten hän kyllästyi treeniensä yksipuolisuuteen ja aloitti kuntosaliharjoittelun 

– Elämäntapamuutokseni on ollut myös matka mielenterveyteen. Olen opetellut, mikä on itselleni tärkeää ja että uskallan jälleen päästää ihmisiä lähelleni.

– Olen joutunut myös jättämään elämästäni henkilöitä, jotka ovat olleet myrkyllisiä minulle. 

Moen hieno muutos on näkyvissä muutoskuvissa, joita nainen on laittanut Instagramiin. Hän aloitti elämäntapamuutoksen vuonna 2017 ollessaan 108 kilon painossa. Nyt Moe painaa 75 kiloa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja