Kuluttajan jättitesti: 500 euron puhelimet ovat lähes yhtä hyviä kuin tonnin – Samsung testivoittajaksi

Kalleimmat älypuhelimet maksavat yli tonnin, mutta Kuluttajan puhelintestin perusteella noin 400–500 eurolla saa lähes yhtä hyvän. Jo 150 euron puhelin voi riittää monelle.

Kuluttajan jättitestissä laitettiin samalle viivalle jopa 118 puhelinta satasen halpaluureista tonnin huippulaitteisiin. Huippuluurit erottuvat joukosta etenkin kameran kuvanlaadussa ja muissa valokuvaus- ja videokuvausominaisuuksissa.

Kuluttajan testivoittajaksi selviytyi yli 900 euron Samsung Galaxy Note 9, joka on erinomainen valinta sekä pelaamiseen että kuvaamiseen. Lue täältä aiemmin julkaisemamme arvostelu puhelimesta.

Applen puhelimet pärjäsivät Kuluttajan testissä myös erinomaisesti, mutta hinnat huimaavatkin päätä. Erityisesti hyvälaatuisia videoita haluavat saavat rahoilleen vastinetta myös vanhemmilla malleilla, kuten iPhone 8:lla ja X:llä.

Älypuhelinten käyttö yleistyy edelleen, katso aiheesta video alta! (Juttu jatkuu videon jälkeen.)

2:11

Edulliset kiinalaispuhelimet hyviä vaihtoehtoja

Edulliset kiinalaismerkit ovat tulleet kauppoihin vaihtoehdoiksi Applen, Samsungin ja Nokian rinnalle. Esimerkiksi kiinalaista Xiaomia mainostetaan hyvällä hinta-laatusuhteella.

Kuluttajan testin perusteella sekä kalliiden että keskihintaisten joukosta löytyy tosin parempiakin puhelimia, halvimmissa puhelimissa Huawei on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto.

Halvin hyvä puhelin oli Samsung

Perustoiminnoiltaan halvat ja kalliit puhelimet eivät eroa merkittävästi toisistaan. Puheluiden äänenlaadussa ja nettiselailussa ei ole juuri eroja ja musiikki kuulostaa hyvältä mistä tahansa puhelimesta, jos käyttää laadukkaita kuulokkeita.

Kuvalaadussa valokuvien ja videonkuvan osalta sekä suorituskyvyssä, jota tarvitaan erityisesti pelaamiseen, halpojen ja kalliiden laitteiden välillä oli selkeitä eroja.

Hyvän puhelimen saakin Kuluttajan mukaan jopa 150 eurolla. Testin halvin, Hyvä ostos -merkin saanut puhelin oli viime vuonna julkaistu Samsung Galaxy A3.

Kaikki eivät lunastaneet lupauksia

Puhelimien kestävyyttä koeteltiin myös pudotus- ja upotustesteillä. Useat Samsungin ja Applen kalliit mallit hajosivat pudotettaessa.

Lisäksi kaksi vedenkestäviksi mainostettua puhelinta, Nokia 8 Sirocco ja HTC U11 Life, eivät Kuluttajan mukaan kestäneet upottamista veteen.

Pisin akunkesto oli Asus Zenfone Zoom S -puhelimella (43 tuntia), lyhyin Fairphone 2:lla (13 tuntia). Sitä testattiin jäljittelemällä tavallista puhelimen käyttöä. Akunkesto ei testin perusteella riipu puhelimen hinnasta.

Kuluttajan Hyvä Ostos -merkin saivat seuraavat puhelimet:

Samsung Galaxy A5 (249€)

Nokia 8 (399€)

Samsung Galaxy A3 (149€)

Lisää puhelinten ominaisuuksista ja testattujen laitteiden vertailua voit lukea Kuluttajan artikkelista täältä (maksumuurin takana)

Lähde: Kuluttaja

***

Katso alta myös aiemmat MTV Uutisten julkaisemat testit:

1:46


5:35

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja