Haluatko eettisesti valmistetun älypuhelimen? Fairphone 2 tuli myyntiin

Fairphone on älypuhelin, jonka osat on valmistettu eettisesti hyväksyttävällä tavalla. Tavoitteena on vahingoittaa mahdollisimman vähän luontoa ja ihmisiä. Tunnettu tosiasia on, että älypuhelimissa käytettävien mineraalien louhinnasta käydään veristä sotaa etenkin Afrikassa. "Verisiä" raaka-aineita ovat ainakin kulta, tina, volframi sekä harvinainen alkuaine nimeltään tantaali.

Fairphone on hollantilainen yritys, joka myy älypuhelimiaan ainoastaan Euroopassa. Yritystä rahoittaa Waag Society -niminen säätiö, joka perusti yhtiön tavoitteenaan tuoda markkinoille eettinen älypuhelin. Fairphonen valmistuksen tuotantoketjun kaikki osat ovat tarkasti tiedossa.

Nyt markkinoille on saapunut Fairphonen toinen versio, joka on koottu moduuleista. Moduulien ansiostas puhelimen huolto ja osien vaihto on helppoa ja kohtuuhintaista. Uutuusmallia on valmisteltu kahden vuoden ajan.

Ensimmäiset 1000 Fairphone kakkosta toimitetaan myyntiin joulukuun aikana. Puhelimet toimitetaan ennakkotilaajille.

Puhelimessa on 5-tuumainen näyttö, kahdeksan megapikselin kamera ja se toimii Android 5.1 -käyttöjärjestelmäversiolla. Laitteen hinta on 525 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat