Ensitunnelmat OnePlus 6:sta: Parannukset jakavat myös mielipiteitä – edelleen monin tavoin erinomainen älypuhelin

OnePlussan tänään julkistama OnePlus 6 uudistaa OnePlussan älypuhelinta muutamilla loogisilla parannuksilla. Osa OnePlus 6:ssa nähdyistä muutoksista on kuitenkin myös varmasti omiaan jakamaan mielipiteitä.

Perinteiseen tapaan uuden sukupolven OnePlus-puhelin on varustettu Qualcommin uudella järjestelmäpiirillä, tällä kertaa Snapdragon 845:llä. Se tuo OnePlussan mukaan lisää suorituskykyä 30 prosenttia ja vähentää virrankulutusta 10 prosentilla.

Huomattavin muutos OnePlus 6:ssa on tapahtunut designissa, niin edessä kuin myös takana. Edessä näyttö on kasvanut 6,28 tuumaan ja 19:9-kuvasuhteeseen. Lovinäytöt ovat yleistyneet uusissa älypuhelinmalleissa viime aikoina, ja myös OnePlus 6 on mukana tässä trendissä. Kookas näyttö kattaa etupuolen laajasti. AMOLED-paneelillisen näytön kuvanlaatu on edelleen pikaisen tarkastelun perusteella erinomaisella tasolla ilman heikkouksia.

OnePlus kertoi OnePlus 6:een tulevan näyttöön lovi jo hyvissä ajoin ennen puhelimen nyt tapahtunutta täyttä julkistusta. Asia herättikin paljon keskustelua OnePlussan ympärille syntyneessä yhteisössä sekä laajemmin verkossa. Reaktiona palautteeseen OnePlus kertoi aikovansa lisätä OnePlus 6:een tulevalla päivityksellä mahdollisuuden piilottaa lovi muuttamalla näytön yläreunasta loven ympäriltä löytyvä tilapalkki taustaltaan mustaksi.

Samoin siirtymä rakenteen materiaalissa alumiinista lasiseen takapintaan voi myös jakaa mielipiteitä. Lasi tarjoaa monien mielestä kenties astetta paremman premium-tuntuman, mutta samalla herättää huolia kestävyydestä. OnePlus 6 ei myöskään tue langatonta latausta, jonka mahdollisuus olisi ollut yksi lasirakenteeseen siirtymisen etu.

Kädessä OnePlus 6 tuntuu erinomaisen laadukkaalta ja tuntuman puolesta vaihdos lasiin on tervetullut. Kolmesta värivaihtoehdosta kiiltävä Mirror Black on eniten perinteisen lasipintainen, kun taas Midnight Black ja Silk White on päällystetty miellyttävällä mattapinnan antavalla pinnoitteella. Niiden pinta tuntuu hienostuneelta, minkä lisäksi käytännön etuna näkyviä sormenjälkiä kerääntyy vähemmän.

OnePlussan mukaan osittain lasiseen rakenteeseen siirtymisen myötä sille oli myös mahdollista parantaa OnePlus 6:n tarjoamia verkkoyhteyksiä. Tuettu enimmäisnopeus 4G LTE -verkoissa onkin kasvanut edeltäjien 600 megabitistä sekunnissa yli 1 gigabittiin sekunnissa.

Uudemman järjestelmäpiirin tuoman kohentuneen suorituskyvyn sekä designin laajamittaisen uudistuksen ohella OnePlus 6 tuo uutta kameraan.

OnePlus 6:n uudistettu kaksoiskamerajärjestelmä sisältää edelleen 16 megapikselin pääkameran, jota tukee 20 megapikselin toinen kamera. Aukkojen koko on f/1,7. Pääkamera on varustettu 19 prosenttia aiempaa suuremmalla kennolla ja pikselikoolla sekä nyt myös optisella kuvanvakaimella. Näiden muutosten myötä erityisesti hämäräkuvaukseen OnePlus lupaa uutuudella huomattavaa parannusta.

OnePlus 5:ssä nähtiin aiemmin 1,6x verran optista zoomia sisältänyt kaksoiskamera, josta OnePlus sittemmin OnePlus 5T:ssä siirtyi kahden samanlaisen näkymän tarjoavan kameran yhdistelmään. OnePlussan kaksoiskameraratkaisu onkin varsin poikkeuksellinen, sillä useimmiten toisena kamerana älypuhelimissa on nähty zoom-, laajakulma- tai ennen kaikkea hämäräkuvauksen parantamiseen pyrkiviä monokromitoteutuksia.

OnePlussan uutuudessaan kameraan tekemät uudistukset kuulostavat lupaavilta, mutta samanaikaisesti kameraan kaipaisi tulevissa malleissa myös jotakin konkreettisempaa lisää kakkoskamerasta.

Videokuvaukseen OnePlus 6 tuo hidastuskuvauksen, joka on mahdollista 480 kuvan sekuntinopeudella 720p HD -tarkkuudella tai 240 kuvan sekuntinopeudella 1080p Full HD -tarkkuudella. Tässä kohdin OnePlussan ratkaisu saattaa olla sen muutamia kilpailijoita helppokäyttöisempi, sillä hidastusvideota voi tallentaa minuutin verran. Kilpailijat (Sony, Samsung, Huawei) tarjoavat suuremman 960 kuvan sekuntinopeuden vain lyhyen alle sekunnin pätkän ajan, joko osana tavallista videokuvausta tai erillisenä kuvaustilana – toki jotkut tukevat myös 240 kuvan sekuntinopeuden pidempää hidastuskuvausta. OnePlussan valitsema välimuoto – 480 kuvaa sekunnissa – voi olla hyvä kultainen keskitie tarjoten kuitenkin jo mahdollisuuden 16-kertaiseen hidastukseen liikkuvan kuvan pysyessä silti yhä sulavana.

Muista ominaisuuksista pikalataus on ollut jo pitkään OnePlus-puhelimissa erinomainen, ja OnePlus 6:ssa tuttu pikalataus on säilynyt ennallaan. Ennallaan, eli yhä mukana, on myös 3,5 millimetrin perinteinen kuulokeliitäntä.

Uutena seikkana OnePlus toteaa OnePlus 6:n olevan päivittäisessä käytössä myös vedenkestävä, mutta puhelimelle ei ole kuitenkaan hankittu varsinaista IP-luokitusta. OnePlussan mukaan puhelimen pitäisi kuitenkin kestää helposti käyttö esimerkiksi sateessa tai lipsahtaminen vaikkapa tiskialtaaseen.

Kokonaisuutena OnePlus 6 on monin tavoin erinomainen älypuhelin. Siinä on kookas ja laadukas näyttö, rakenne tarjoaa erinomaisen premium-luokan laatutuntuman, suorituskyky on odotetusti huippuluokkaa ja kamerassa on tehty hyvältä kuulostavia muutoksia.

Lisäksi OnePlussan ohjelmisto kääntyy plussan puolelle ollen ilmeeltään lähellä puhdasta Androidia, mutta sisältäen kuitenkin useita käteviä lisäominaisuuksia. Viime aikoina OnePlus on myös tarjonnut puhelimilleen päivityksiä useammin ja uudet Android-versiot keskivertoa nopeammin.

519 euron lähtöhinnaltaan OnePlus 6 on hinnoiteltu myös edelleen erittäin kilpailukykyisesti, joskin varsinaista hintaetua kovimpiin kilpailijoihin, kuten Honorin eilen Eurooppaan lanseerattuun Honor 10:een (alkaen 449 €) tai Asuksen kesäkuussa markkinoille tulevaan Zenfone 5z:hen (499 €) verrattuna sillä ei enää olekaan.

OnePlus 6 tulee saataville kolmella eri tallennusvaihtoehdolla: 64, 128 tai 256 gigatavua. Hinta on 519 euroa 64 gigatavun, 569 euroa 128 gigatavun ja 619 euroa 256 gigatavun tallennusmuistilla. Suomessa värivaihtoehdoista Mirror Black tulee myyntiin 6 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla ja Midnight Black 8 gigatavun RAM-muistilla ja joko 128 tai 256 gigatavun tallennusmuistilla.

Myynti käynnistyy Suomessa neljällä paikkakunnalla järjestettävissä pop up -tapahtumissa jo 21. toukokuuta kello 17. Mukana ovat Helsinki (Elisa Kulma), Tampere (Elisa Hallituskatu), Turku (Elisa Hansa) ja Oulu (Elisa Valkea).

Tämän jälkeen varsinainen myynti käynnistyy 22. toukokuuta. Suomessa puhelimet ovat saatavilla OnePlussan verkkokaupassa, Elisalla ja Telialla. Rajoitettu erä Silk White -mallia 128 gigatavun tallennustilalla tulee saataville 5. kesäkuuta alkaen.

OnePlus 6:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,28 tuuman Optic AMOLED -näyttö 19:9-kuvasuhteella ja 2280×1080 pikselillä, lovi yläreunassa, Gorilla Glass 5 -lasi
 • Sormenjälkilukija takana
 • Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 519) ja 20 megapikselin toinen kamera 1,0 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 376K), aukkojen koot f/1,7, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
 • 4K-videokuvaus (myös 60 fps), hidastuskuvaus 480 fps @ 720p ja 240 fps @ 1080p
 • Etukamera 16 megapikseliä (Sony IMX 371) f/2,0-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla, 1080p-videokuvaus
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (jopa 2,8 GHz)
 • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 64, 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16, jopa 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • USB-C (USB 2.0) ja 3,5 mm -liitännät
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
 • 3 300 milliampeeritunnin akku Dash Charge -pikalatauksella (20W, 5V / 4A)
 • Mitat 155,7 x 75,4 x 7,75 millimetriä
 • Paino 177 grammaa
 • Android 8.1 Oreo + OxygenOS -käyttöjärjestelmäversio

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja