Luulitko, että tonni on paljon uutuuspuhelimesta? Hintojen odotetaan pikemminkin nousevan – tästä se johtuu

2:11

Teknolgiasivusto Cnetin mukaan puhelinvalmistajien lippulaivapuhelinten hinnat ovat nousseet selkeästi jo parin vuoden aikana. Kun puhelimesta on tullut arjen tärkein esine, ollaan siitä valmiita maksamaan myös enemmän.

Älypuhelinten käyttö yleistyy edelleen, katso yllä oleva video!

Applen iPhone X ilmestyi viime vuoden syksyllä, ja samalla uutuuspuhelin nosti älypuhelinten hinnat ennätyslukemiin. Puhelinta myytiin Suomessa 1 179–1 349 euron hintaan.

Monelle tonnin maksaminen puhelimesta voi kuulostaa suorastaan naurettavalta, mutta kesällä Applen toimitusjohtaja Tim Cook ilmoitti, että iPhone X oli yhtiön myydyin malli viimeisen neljänneksen aikana.

Cnet kirjoittaa pitkässä analyysissaan, kuinka iPhone X osoittaa, että ostajat ovat nyt valmiita maksamaan puhelimistaan entistä enemmän.

Saman ovat huomanneet puhelinvalmistajat.

Uutuuspuhelinten hinnat nousevat

Kaikkien Cnetin vertailemien puhelinvalmistajien laitteiden hinnat ovat nousseet viimeisen kahden vuoden aikana.

Samsungin uusien lippulaivapuhelinten hinnat ovat nousseet Yhdysvalloissa vuosien 2016–2018 välillä 15,1 prosenttia, kun OnePlussalla samana aikana muutos on ollut jopa 32,6 prosenttia.

Vaikka vuonna 2018 puhelinten kokonaismyynnin odotetaan laskevan, keskimääräisen myyntihinnan odotetaan nousevan. Keväällä arvioitiin, että keskihinta puhelimelle tulee tänä vuonna olemaan 345 dollaria, kun se vielä viime vuonna oli 313 dollaria.

Jatkuvasti kohoavat hinnat osoittavat, kuinka älypuhelimesta on tullut tärkeä laite, jota käytetään niin yhteydenpitoon, työhön, kuvaamiseen kuin viihdekäyttöönkin.

– Kuluttajat ovat valmiita maksamaan lisähintaa puhelimistaan, sillä se on todennäköisesti kaikista tärkein tuote heidän elämässään, kiteyttää CCS Insightin tutkija Ben Wood Cnetissä.

Hinnat nousevat monista syistä

Toki hintojen nousu johtuu myös alati kehittyvistä älypuhelimista. Tehokkaammat prosessorit ja erikoiset kamerat maksavat itsessään, mutta niin maksaa myös tutkimus- ja kehitystyö.

Cnetin mukaan laitteiden kehittyminen ei kuitenkaan kerro koko tarinaa hintojen nousun takana. Sivuston mukaan puhelinvalmistajat korottavat hintoja joka vuosi myös sen takia, jotta laitteiden myynnistä saataisiin entistä tuottoisempaa.

Tuottojen kasvattaminen on tärkeää senkin takia, että ihmiset käyttävät samoja laitteita entistä pidempään, jo 3–4 vuotta.

Huippuälypuhelinten hintojen voidaankin olettaa jatkavan samaa linjaa, kun kysyntää riittää. Cnet kuitenkin arvioi, että kaikkien markkinoiden puhelinten hintojen ei odoteta nousevan eli keskihintaisia, edullisia puhelimia tulee myös löytymään.

500 dollarin lippulaivapuhelimet ovat kuitenkin todennäköisesti takanapäin, mutta vaihtoehtoja löytyy edelleen budjettitietoisille ihmisille, joille kelpaavat vähemmätkin ominaisuudet.

Lähde: Cnet

***

Mikä sai ihmiset jonottamaan tunteja tonnin iPhone X -puhelinta ilman takuuta siitä, että puhelimen saisi? Katso video alta!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja