Xiaomi lanseerasi Poco-sisarbrändinsä – ensimmäinen älypuhelin Pocophone F1 yhdistää huipputehon ja edullisen hinnan

Kiinalainen maailman TOP5-älypuhelinvalmistajiin lukeutuva Xiaomi on esitellyt Intiassa järjestetyssä julkistustilaisuudessa uuden sisarbrändinsä Pocon ja sen ensimmäisen älypuhelimen, Pocophone F1:n. Pocon myötä Xiaomilla on jatkossa toinen brändinsä kuten esimerkiksi Huaweilla on Honor. Mahdollisesti tavaramerkkisyistä Intiassa brändistä käytetään lyhyempää Poco-muotoa, mutta Euroopassa näillä näkymin pidemmin Pocophone.

Ensimmäisestä Pocophone-puhelimesta ehti paljastua eri tavoin kattavasti tietoja jo hyvissä ajoin ennen puhelimen tänään tapahtunutta virallista julkistusta.

Poco-brändin ideaksi on kerrottu tarjota huipputekniikkaa edulliseen hintaan. Ensimmäisessä Pocophone-puhelimessa Pocophone F1:ssä pyrkimys edullisuuteen näkyy perusversioiden muovisessa takapinnassa. Tekniikka on samanaikaisesti huippuluokkaa, sillä puhelimen sisuksista löytyy markkinoiden parhaimmistoa edustava Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Snapdragon 845:n suorituskykyä korostettiin myös Poco-julkistustilaisuudessa muun muassa toteamalla sen grafiikkasuorituskyvyn peittoavan Huawein uusimman Kirin 970 -huippupiirin jopa 60 prosentilla ja Samsungin uusimman Exynos 9810:n 30 prosentilla.

Pocophone F1 on varustettu myös nestejäähdytyksellä, joka lämpöputken voimin siirtää lämpöä pois järjestelmäpiiriltä. Tältä osin julkistustilaisuudessa uutuutta vertailtiin myös Snapdragon 845:llä varustettuun OnePlus 6:een, jonka suorituskyky laski pidemmässä rasituksessa liiallisen lämmön takia, kun AnTuTu-suorituskykytestiä ajettiin kuudesti peräkkäin.

Pocon laajempaa tavoitetta brändinä on kuvailtu paluuksi perusasioihin ja suorituskyvyn laittamiseen etusijalle uusien turhien lisäominaisuuksien sijaan. Tämä näkyy tehokkaan järjestelmäpiirin lisäksi suuren kapasiteetin akussa. Pocophone F1:ssä on 4 000 milliampeeritunnin akku, joka tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta. Julkistustilaisuudessa muiden älypuhelinten turhuuksista esiin nostettiin muun muassa Samsungin Bixby-painike tai hetkellinen 960 ruudun hidastusvideokuvaus. Poco-puhelimista turhuudet on karsittu, ja näin painettu huippuluokan suorituskyvyn tarjoavan älypuhelimen hintaa alemmaksi, kertoo uuden brändin markkinointiviesti.

Pocophone F1:n perusversioiden rakenteessa käytetty muovi on kovapinnoitettua polykarbonaattia, jossa on seitsemänkerroksinen väritys. Värivaihtoehtoja ovat musta Graphite Black, sininen Steel Blue sekä Rosso Red.

Tarjolle Pocophone F1:stä tulee kuitenkin myös Armoured edition -erikoisversio, jossa materiaalina on muovin sijaan muun muassa luotiliiveistä tuttu Kevlar-aramidikuitu.

Euroopassa Pocophone F1:n hinnan odotetaan asettuvan ennakkotietojen perusteella ainakin alle 450 euroon. Tarkempia hintatietoja odotetaan vielä. Intiassa ensimmäinen Poco-puhelin on hinnoiteltu erittäin aggressiivisesti, sillä 6 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 64 gigatavun tallennusmuistilla hinta on vain 20 999 rupiaa eli 260 euroa ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 23 999 rupiaa eli noin 300 euroa. 8 gigatavun RAM- ja 256 gigatavun tallennusmuistilla hinta on 28 999 rupiaa eli noin 360 euroa. Kevlar-pintaisen Armoured edition -erikoisversion hinta samoilla muistimäärillä on 29 999 rupiaa eli reilut 370 euroa.

Ensimmäinen Poco-puhelin tullaan esittelemään vielä erillisissä tilaisuuksissa 27. elokuuta Pariisissa Ranskassa, Jakartassa Indonesiassa sekä Hong Kongissa. Yhteensä puhelin on tulossa yli 50 kansainväliselle markkinalle. Intiassa myynti käynnistyy 29. elokuuta.

Snapdragon 845 -järjestelmäpiirin ja suuren akun ohella Pocophone F1:n ominaisuuksia ovat 6,18 tuuman IPS LCD -näyttö 18,7:9-kuvasuhteella, 2246×1080 pikselin tarkkuudella ja lovella näytön yläreunassa, 12 + 5 megapikselin kaksoistakakamera, 20 megapikselin etukamera, 6 gigatavua RAM-käyttömuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä muistikorttipaikka / toinen SIM-korttipaikka. Liitäntöinä ovat USB-C ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja yhteyksistä tuki löytyy yllätyksettömästi 4G LTE:lle, Bluetooth 5.0:lle ja Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac:lle.

Takaa löytyvän sormenjälkilukijan lisäksi Pocophone F1 on varustettu kasvojentunnistuksella, joka hyödyntää infrapunasensoria. Verrattuna etukameraan perustuvaan kasvojentunnistukseen infrapunasensorilla toteutettu kasvojentunnistus toimii myös täysin pimeässä.

Ohjelmistona Pocophone F1:ssä on Android 8.1 Oreo Xiaomin omalla MIUI-käyttöliittymällä, joten puhdas vakio-Android ei kuulu brändin reseptiin. MIUI-käyttöliittymää kerrotaan kuitenkin muokatun jonkin verran Poco-puhelimeen suunnitellulla koti- ja sovellusnäkymällä eli Poco Launcherilla, suorituskykyparannuksilla sekä lupauksella nopeista päivityksistä. Android 9 Pie -päivitys luvataan vielä loppuvuoden aikana ja tietoturvapäivityksiä vähintään kerran vuosineljänneksessä, joskin tavoitteena on tarjota niitä huomattavasti useammin.

Pocophone F1:n tekniset tiedot

 • Muovitakapintainen rakenne (Kevlar-pintainen Armoured edition -versiossa)
 • 6,18 tuuman IPS LCD -kosketusnäyttö 2246×1080 pikselillä ja 18,7:9-kuvasuhteella
 • Sormenjälkilukija takana, kasvojentunnistus infrapunasensorilla
 • Takana kaksoiskamera: 12 megapikselin pääkamera 1,4 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukolla (Sony IMX363 -kenno) ja 5 megapikselin apukamera, dual pixel PDAF -automaattitarkennus
 • Etukamera 20 megapikseliä f/2,0-aukolla
 • Kahdeksanytiminen Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (4x 2,8 GHz Kryo 385 + 4x 1,8 GHz Kryo 385, Adreno 630 -grafiikkasuoritin)
 • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 64, 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 2.1) ja microSD-muistikorttipaikka (tuki 256 gigatavuun asti)
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa (toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa)
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 -yhteydet
 • USB-C- ja 3,5 millimetrin kuulokeliitännät
 • 4 000 milliampeeritunnin akku Quick Charge 3.0 -pikalataustuella
 • Mitat 156 x 75,5 x 9 millimetriä
 • Paino 185 grammaa
 • Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä MIUI for Poco -käyttöliittymällä

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja