KRP jatkaa epäillyn turvallisuussalaisuuden paljastamisen tutkintaa – eduskuntavaaleissa ehdolla olleet jakoivat villejä salaliittoteorioita somessa

Keskusrikospoliisi (KRP) jatkaa epäillyn turvallisuussalaisuuden paljastamisen tutkintaa, jossa kolmen henkilön epäillään sosiaalisessa mediassa julkaisseen tai keränneen salassa pidettäväksi luokiteltavia tietoja. Epäillyt ovat jakaneet salaliittoteorioita sosiaalisessa mediassa.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Jukka Nurmenniemi ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, millaisista tiedoista on kyse.

Epäillyt ovat olleet vangittuina esitutkinnan aikana, mutta heidät on myöhemmin vapautettu. Nurmenniemen mukaan kaikkia kolmea epäillään edelleen rikoksesta.

Epäillyistä Mikko Antero Vapa, 45, ja Anne Maria Oikarinen, 37, olivat viime eduskuntavaaleissa ehdolla kristallipuolueesta Oulun vaalipiirissä. Marko Heikki Vapa, 45, oli Valta kuuluu kansalle -puolueen ehdokkaana Lapin vaalipiirissä. Kukaan heistä ei päässyt eduskuntaan.

STT julkaisee epäiltyjen nimet poikkeuksellisesti jo esitutkintavaiheessa, koska heitä on epäilty maanpetosrikoksiin rikoslaissa kuuluvasta teosta sinä aikana, kun he olivat ehdolla eduskuntavaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat