Korujen tuhannet eri kasvot – näin monipuolisesti voit käyttää yhtä asustetta

Yksi asuste – kaksi lookia. Monipuolisuus, monikäyttöisyys ja muuntautumiskykyisyys – näitä elementtejä näkee yhä enenevissä määrin niin pukeutumisessa kuin koruissakin. Entisaikoja henkivä medaljonkikoru on oivallinen asuste, jolla tätä monipuolisuutta voi toteuttaa: kun ennen romanttisen medaljongin sisälle kätkettiin ainoastaan yksi kuva, nyt yhden ja samaisen korun ulkoasua sekä sanomaa voi muuttaa kerta heitolla. Two in One -ajattelu näkyy myös vahvasti vaatteissa: samaa mekkoa voi käyttää kahdella tai jopa useammalla eri tavalla.

MY iMenso -korujen lanseeraustilaisuudessa ja kotimaisen Jolier-vaatemerkin muotinäytöksessä nähtiin syyskuussa 2013, kuinka monipuolisesti – ja pelkästään pienillä muutoksilla – voivat korut ja vaatteet saada uudet kasvot.

Vaatesuunnittelija Sveta Planmanin Jolier-luomuksissa avainsanoja ovat muunneltavuus ja kestävyys: vaatteet ovat kaksipuolisia ja käänneltävissä niin, että yhdestä asusta voi luoda kaksi erilaista asua joko väriltään tai malliltaan. Yksi ja samainen mekko sopii 34–40-kokoiselle naiselle.

Mekkoja voi myös muunnella esimerkiksi nappien avulla pitkästä lyhyeksi, kynämekosta leveähelmaiseksi – aivan kuten myös hihojen pituutta. Jolier ONE -malliston yhtä ja samaista asua voi puolestaan käyttää jopa 56:lla eri tavalla: hameena, toppina, bolerona, tunikana ja monina muina.

Korut vaihtuvat asun mukaan, eivätkä asut korun

Myös koruihin on rantautunut muunneltavuuden mahdollisuus: esimerkiksi rannekoruihin on jo tovin aikaa kerätty maskotteja, jolloin korusta saa muokattua oman uniikin luomuksensa. Nyt on myös mahdollista muuttaa yhden ja samaisen korun ulkoasua kerta heitolla.

– Koru on mielestäni vaatteisiin verrattuna paljon henkilökohtaisempi asuste, jonka kautta halutaan tuoda omaa persoonaa esille, Kultajousen tuotepäällikkö Anne Vikman kertoo.

Vikmanin mukaan koruja vaihdetaan tätä nykyä asujen mukaan – eikä enää toisin päin. Tästä syystä muunneltavuus onkin kuuma trendi.

– Muunneltavuus on avaintekijä: jos laitat tänään mustat vaatteet, voit laittaa koriin värikkään kiven. MY iMenson korujen ulkonäköä voi muuttaa helposti, Vikman kuvailee.

Muuttuvat medaljongit

Medaljonkikorun eli koteloriipuksen historia on pitkä ja mystinen: persoonallisen kaulakorun tai jopa sormuksen sisälle ei ole ainoastaan kätketty rakkaiden tai läheisten valokuvia, vaan myös esimerkiksi pieniä arvoesineitä tai lääkkeitä. Jotkut ovat kantaneet medaljongeissa yrttejä tai muita kasveja pelottamaan pöpöt ja peikot pois, osa taas saattoi laittaa rakkaansa hiussortuvan kotelon kätköihin tuomaan onnea. 1800-luvulla medaljongit olivat suosittuja, jolloin sydämenmuotoisissa kotelokoruissa piiloteltiin arvokoruja tai helmiä.

– Medaljonki on vanha, perinteinen koru, jonka sisälle on laitettu rakkaan kuva. My iMenson koru on modernimpi versio medaljongista, johon voit esimerkiksi kaiverruttaa oman rakkaan valokuvasta kuvan, Vikman kertoo.

Medaljongin onkin aikoinaan kuvailtu kantavan sydämen salaisimpia salaisuuksia, joka on kantajalleen hyvin yksilöllinen ja tunteellinen koru. Tänä päivänä koko medaljongin voi muuttaa oman mielensä mukaan, jolloin oma maku saa näkyä: MY iMenso -medaljongin kehys on avoin molemmilta puolilta, joten sen kääntöpuolille voi valita erilaiset riipuslaatat ja näitä riipuslaattoja on voi myös vaihdella itse.

– Suomalainen korunkäyttäjä on muuttunut viime vuosina aika paljon: trendit tulevat selkeästi paljon nopeammin Suomeen ja kuluttajat ovat hyvin tietoisia niistä. Ennen oltiin kovin konservatiivisia, mutta se on muuttunut viime vuosina rohkeampaan suuntaan, Vikman kertoo.

Lue lisää korumuodista:

Osittainen lähde: Ezinearticles.com, Jolier.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja