Korisliigassa loukkaantunut pelaaja hakee joukkorahoitusta kuntoutukseensa: ei usko saaneensa Suomessa ”parasta mahdollista hoitoa” – seura tyrmää väitteet

Korisliigaa tällä kaudella BC Nokian riveissä pelannut Malcolm Bernard loukkasi akillesjännettään joulukuussa ja on nyt aloittanut joukkorahoituskampanjan loukkaantumiskulujen kattamiseksi. Jenkkipelurin mukaan hän ei saanut Suomessa parasta mahdollista hoitoa. BC Nokian General Manager ei näe tilannetta samoin.

Bernard aloitti kautensa Nokialla, mutta loukkasi akillesjänteensä 8. joulukuuta Helsinki Seagullsia vastaan. Pelaajasopimus purettiin joulukuussa jenkkipelaajan aloitteesta.

Nyt hän kerää joukkorahoituspalvelu Go Fund Me:ssä rahaa akillesjännevammansa kuntouttamiseen.

– Kärsin Suomessa pelatessani akillesjännevamman, enkä saanut leikkausta tai hoitoa. En saanut parasta mahdollista hoitoa, joten minun oli pakko palata kotiin päästäkseni leikkaukseen ja kuntoutukseen. Minun täytyy kuitenkin maksaa hoidostani itse.

Bernardin mukaan kuntoutus kestää jopa kaksi kuukautta.

– Haluan palata terveenä ja olla paras mahdollinen pelaaja, jos selviän tästä vammasta. Tarvitsen siihen kuitenkin kaikkien apua. Kaikki saamani lahjoitukset käytetään hoitoihini ja kuntoutukseeni seuraavan 6-8 viikon aikana.

Seurapomo kiistää

Tapaus on erikoinen, sillä Suomen Korisliigassa kaikilla pelaajilla on oltava kaikille yli 11 200 euroa vuodessa tienaaville pakollinen ammattiurheilijoiden turva. Bernardin entisen seuran, BC Nokian General Managerin Marko Pirhosen mukaan kyseinen vakuutus ei kuitenkaan korvaa akillesjännevammoja.

Koripallolisenssin yhteydessä ostettava Sporttiturva korvaisi kyseisen vamman, mutta ammattilainen ei voi hankkia kyseistä vakuutusta.

Nokialaisseura käytti Bernardia lääkärissä, mutta päätti vakuutustilanteesta kuultuaan hoitaa pelaajansa kuntoon edullisemmin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Jenkkipelaaja kuitenkin halusi palata kotimaahansa.

– Hän olisi saanut kuntouttaa jalkansa meillä, mutta halusi lähteä pois. Saimme jo varmaankin kolme aikaa (Taysiin). En usko, että lääkäriin pääsemiseen olisi mennyt kovin kauaa, puhutaan ehkä viikosta.

– Kova kiire oli kotiin. 

Pirhonen ei allekirjoita Bernardin väitettä siitä, ettei tämä olisi saanut Suomessa tarvitsemaansa hoitoa.

– En usko sitä, sillä meillä on Suomessa varmasti maailman parhaat kirurgit. Poikaa ei olisi jätetty missään tapauksessa pulaan. Pidämme huolta pelaajistamme, siitä ei ole kyse.

– Tämä ei ole niin dramaattinen asia.

Se, ettei vakuutusyhtiö korvaa akillesjännevammoja oli myös Pirhoselle yllätys, eikä Korisliiga ole informoinut seuraa asiasta.

– Olemme olleet Koripalloliittoon yhteyksissä. Asia on vaikea, koska näitä sattuu koripallossa aina silloin tällöin. Nämä ovat pienellä präntättyjä asioita, jotka kannattaisi lukea ennen kuin oppii kirjaimellisesti kantapään kautta, GM vitsailee.

Hänen mukaansa hankalasta tilanteesta huolimatta seura olisi voinut maksaa Bernardin operaation myös yksityisellä klinikalla, mutta pelaaja ei jäänyt katsomaan tilannetta.

Bernard pelasi 14 ottelussa 15,2 pisteen keskiarvolla. Hän on päivitellyt loukkaantumistilannetta aikaisemminkin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– En voi uskoa, millä tavalla BC Nokia hoiti tilanteeni. Olen erittäin pettynyt ja shokissa.


Lue myös:

    Uusimmat