Kapteeni Shawn Huff odottaa koripalloshakin seuraavia siirtoja – MM-kisapaikalla iso merkitys

Koripallomaajoukkueen kapteeni Shawn Huff uskoo tänä iltana Espoossa pelattavan MM-karsintaottelun Ranskaa vastaan ratkeavan siihen, saako Suomi joukkuepuolustuksensa toimimaan.

–  Meidän on pakko saada kiinni joukkuepuolustuksesta. Viime pelissä (syyskuussa) nähtiin, että kun Ranska pääsi pyörittämään palloa ja me juoksimme perässä, he rokottivat hirveän johdon. Iso askel meille oli kuitenkin, että pystyimme tekemään muutoksia ja pääsemään peliin vielä mukaan, vaikkakin liian myöhään. Meidän menestys seisoo tai kaatuu joukkuepelin myötä, Huff ennakoi.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa syyskuussa Ranska voitti valmentajien välisen shakkiottelun täsmäsiirroilla, jotka riisuivat Suomen puolustuksen aseista.

–  Me olemme pelanneet niin monta kertaa Ranskaa vastaan, että aika monta siirtoa on ehditty tehdä edestakaisin. Jännäksi se menee. Torstaina nähdään, missä olemme.

Mitä MM-kisapaikka merkitsisi Suomelle?

–  Se olisi askel eteenpäin tälle jatkuvuudelle, jota me olemme luoneet. Jatkuvuuden ylläpitäminen on varmasti yksi vaikeimpia asioita pienelle korismaalle, kun pelaajat vaihtuvat. Me menimme pitkään samalla rungolla. Jos pelaamalla päästään Euroopan kahdentoista MM-kisoihin pääsevän joukkoon, se olisi todella iso asia sille työlle, mitä Suomessa on tehty.

Huff muistutti, että koripallomaajoukkueen odotukset ovat kasvaneet menestyksen myötä.

–  En olisi uskonut vähän yli parikymppisenä, kun meidän unelmamme oli päästä karsimaan EM-kisapaikasta, että olemme kahden pelin päässä MM-kisoista, kun olen 34-vuotias. Uskon että tällä on iso merkitys myös junioreille, jotka katsovat pelejä, Huff sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat