Susijengin MM-haaveiden tiellä paikkansa jo varmistanut Ranska: "Ongelma on palloralli"

Suomen koripallomaajoukkue tarvitsee tänä iltana Espoossa voiton Ranskasta säilyttääkseen mahdollisuutensa syksyn MM-kisoihin. Ranska on jo varmistanut MM-paikkansa, ja sen Helsinkiin saapuvan kokoonpanon tuorein aikuisten arvokisakokemus on vuoden 2011 EM-kisoista.

–  Onhan siinä hurja ero. Niistä viidestä pelaajasta, jotka todennäköisesti MM-kisoissa pelaavat kaikki minuutit laiturin paikalla (Nando De Colo, Nicolas Batum, Charles Kahudi, Paul Lacombe, Evan Fournier) ei yksikään ole mukana. Tietysti nämä ovat hyviä Ranskan liigan pelaajia, Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi ennakoi.

Suomi aikoo varioida puolustustaan sekoittaakseen Ranskan pelinjohdon. Alkuviikon harjoituksissa Suomen valmennus painotti, että Ranskan pelinjohtajien painostaminen on aloitettava jo ennen puolikenttää.

Espoossa Ranskan peliä pyörittävät todennäköisesti kokenut Andrew Albicy tai joukkueen jokerikortti, 17-vuotias ja 191-senttinen Theo Maledon, jolta odotetaan suuria.

–  Minulla on sen verran sisäpiiritietoa, että Maledon oli loukkaantuneena, mutta hän pelasi viime viikonloppuna cup-turnauksessa. Hän on Ranskan seuraava Tony Parker, hän on se haaste. Hän pystyy tekemään vähän kaikkea, Tuovi sanoi.

Ranskan liike pysäytettävä

Suomen puolustus haluaa pysäyttää Ranskan pallon liikkeen.

–  Ongelma on palloralli, kun vastustajan urheilullisuus on parempaa. Ranskan pallon liikkeen minimoiminen tulee olemaan äärimmäisen tärkeää, Tuovi ennakoi.

Tuovi tuntee Ranskan päävalmentajan Vincent Collet'n hyvin, sillä hän työskentelee Collet'n apuvalmentajana seurajoukkueessa Strasbourgissa.

Mitä Tuovi uskoo Collet'n painottavan oman joukkueensa valmistautumisessa?

–  Ensimmäinen asia on, että he tsekkaavat pelaajia viimeisiä kisapaikkoja ajatelleen. En usko, että hän pistää sisään taktisia asioita, vaan identiteettiä. Hän tietää, ettei hänellä ole aivan top-pelaajiaan ja hän tietää, että top-pelaajat ovat olleet vaikeuksissa Suomen kanssa. Jos he joutuvat henkilökohtaisien ratkaisujen varaan, me olemme vahvoilla. Puolustus on myös yksi kysymys: lähtevätkö he pelaamaan aggressiivisesti, lähtevätkö he pelaamaan Sasua (Salin) pois, Tuovi vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat