KooKoon vuodelle voitokas alku – sarjataulukossa valahtanut Pelicans hädässä: "Turha kikkailu on saatava pois"

Maalikooste: KooKoo - Pelicans 0:55
Maalikooste: KooKoo-Pelicans

Kouvolan KooKoo kukisti alavireisten joukkueiden kohtaamisessa perjantaina naapurinsa Pelicansin maalein 3–1.

Isäntien tehomies oli kahdesta maalista syöttöpisteen kirjauttanut KooKoon paras pistemies Joose Antonen (6+19).

Päätöserässä Antonen saattoi huoahtaa helpotuksesta, kun tuomaristo teki virheen jätettyään tuomitsematta rangaistuslaukauksen Antosen heitettyä risan mailansa kohti kiekkoa pitänyttä Pelicansin Teemu Erosta.

– Jännitystä oli siitä, miten peli lähtee sujumaan. Viisikkopelaamisemme kuitenkin rullasi kaksi erää oikein hyvin, korosti KooKoo-luotsi Olli Salo.

Kymmenenneksi valahtanut Pelicans on napannut kymmenestä viime ottelustaan vain kolme pistettä.

– Vähän liian köykäisiä ollaan, etenkin hyökkäämisessä. Turha kikkailu on saatava pois, kiteytti yhdeksännen maalinsa tehnyt ja kauden ensi kertaa ylivoimalla osunut Pelicansin Miika Roine.

KooKoon väreissä liigadebyyttinsä pelasi valkealalaiskasvatti Jesse Nurmi, 16, josta tuli ensimmäisenä liigakaukaloihin ehtinyt vuosikertaa 2005 oleva pelaaja. Nurmi pelasi nelosketjun laidalla runsaat 12 minuuttia ja laukoi kahdesti.

Lukolle jo 12. peräkkäinen voitto

Lukko otti jo 12. peräkkäisen voiton, kun joukkue kukisti vieraissa Turun Palloseuran 4–1. Raumalaisen sankarina hääri Sebastian Repo, joka laukoi kolme maalia.

Lukko käytti erikoistilanteensa mallikkaasti, ja kaksi Revon maaleista syntyi ylivoimalla.

Myös Anrei Hakulisen osuman aikana TPS:n pelaaja istui jäähyaitiossa. Voittoputkensa aikana Lukon maaliin ei ole tehty yhtään ylivoimamaalia. Onnistunut alivoimapeli on jatkunut jo 727 minuuttia.

–  Miehekäs esitys jälleen joukkueelta. Onnistuimme ylivoimapelissä, ja maalithan ohjaavat pelin kulkua. Joukkue on erittäin sitoutunut, ja onnistuminen ruokkii menestystä, iloitsi Lukon päävalmentaja Marko Virtanen.

Lukon paremmuus kuumensi kotijoukkueen tunteita. TPS:n Jonne Tammela kävi kuumana koko ottelun ajan, ja kolmannen erän lopulla mies heitti hanskat jäähän. Vastustajaksi valikoitui Anrei Hakulinen, ja molemmat miehet lähtivät suoraan suihkuun.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokasta kismitti joukkueensa huono syöttöpeli.

–  Jos syöttöä ei saada lapaan, tulosta on turha odottaa, Ahokas harmitteli.