Kommentti: Mene itseesi, Jose Mourinho – öykkäröintisi aiheutti tarpeetonta tuskaa

Tulosruutu: Sevilla voitti jälleen Eurooppa-liigan – AS Roma kaatui rangaistuspotkukisan jälkeen.

Huippuerotuomari Anthony Taylorin ja hänen perheensä torstaipäivä oli painajaismainen. Mestarivalmentaja Jose Mourinho saa ottaa tästä paljon piikkiinsä, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Ossi Karvonen.

Mourinhon luotsaama AS Roma hävisi Eurooppa-liigan finaalin Sevillalle rangaistuspotkukilpailun jälkeen Budapestissä keskiviikkona. Kyseessä oli Mourinhon huippumenestyksekkään valmennusuran ensimmäinen eurofinaalitappio.

Tämä otti koville. Mourinho heitti tappion jälkeen hopeisen mitalinsa katsomoon. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tuttu juttu. Voitto tai tappio, Mourinho osaa kääntää mediatempuillaan valokeilan osoittamaan itseensä. Onhan hän erityinen, "The Special One".  

Mourinho puhui "epäoikeudenmukaisesta tappiosta ottelussa, jossa oli paljon ristiriitaisia tilanteita". Tämä on ihan normaalia häviön aiheuttamaa turhautuneisuutta.

Mutta hän meni pidemmälle, paljon pidemmälle. Hän puhui Taylorista "espanjalaisena tuomarina" viitaten siihen, että britti olisi viheltänyt Sevillan hyväksi. Hän jäi myös väijymään Tayloria Puskas Arenan parkkihalliin kuin riidanhaluinen baaritappelija ja suolsi ilmoille alatyylisiä solvauksia. 

Tämä kaikki tapahtui keskiviikkoiltana. Siirrytään torstaihin ja Budapestin lentokentälle. 

Siellä Taylor perheineen oli lähdössä kotimatkalle, kun joukko vihaisia ihmisiä, oletettavista valtaosin AS Roma -faneja, solvasi ja uhkasi fyysisesti erotuomaria ja tämän läheisiä. Puistattava video (alla) näyttää kuinka Taylorin tytär itkee hysteerisenä, eikä tilanteessa vältytä nyrkiniskuiltakaan.

Mourinho ei ollut lentokentällä piinamassa Taylorin perhettä ja heittelemässä huonekaluja, mutta hän teki osansa jo eurofinaalin kulisseissa. Hän toimi esimerkkinä, jota uskolliset kannattajat seurasivat tunnekuohuissaan.

Vastaava tuomareiden kokema törkykäytös on tuttua alemmistakin sarjoista, aikuisissa ja junioreissa, myös Suomessa. 

Mourinho on loistava jalkapallovalmentaja, mutta hän on myös öykkäri ja huono häviäjä. Tällä kertaa öykkäri meni liian pitkälle.  

Lue myös:

    Uusimmat