Sevilla palasi taas Eurooppa-liigan valtiaaksi – pettynyt Jose Mourinho kohahdutti tempullaan

Sevilla voitti jälleen Eurooppa-liigan – AS Roma kaatui rangaistuspotkukisan jälkeen.

Sevilla voitti AS Roman Eurooppa-liigan finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen 2–1.

Roma aloitti maalinteon ottelun 35. minuutilla, kun Paulo Dybala sijoitti pallon tarkasti oikeaan alakulmaan.

Sevilla rynnisti tasoihin toisella jaksolle, kun Jesus Navasin keskitys kimposi Roma-puolustaja Gianluca Mancinista omaan maaliin.

Finaali eteni aina rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa Sevilla vei lopulta pidemmän korren. Sevillan kaikki neljä ampujaa upottivat pallon verkkoon. Roman Mancini ja Roger Ibanez puolestaan epäonnistuivat omissa yrityksissään.

Roman tappion myötä portugalilaisluotsi Jose Mourinhon upea eurofinaali putki katkesi. Mourinho oli voittanut tätä ennen kaikki viisi eurofinaaliaan.

Tappio otti legendaarista valmentajaa koville, sillä hän heitti hopeisen mitalinsa katsomoon nuorelle jalkapallofanille. Tappiosta huolimatta Mourinho oli kuitenkin ylpeä omiensa peliesityksestä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Olemme fyysisesti uuvuksissa ja henkisesti loppu, koska uskomme tämän olleen epäreilu tappio useiden kiistanalaisten tilanteiden vuoksi, Mourinho purkaa Reutersin mukaan.

– Olemme kuolemanväsyneitä, mutta ylpeitä. Hävisin tämän, mutta palaan kotiin ylpeämpänä kuin koskaan. Jätkät antoivat kaikkensa tällä kaudella, Mourinho kiittelee.

Sevillalle Eurooppa-liigan voitto oli jo seurahistorian viides. UEFA Cup -nimen alla joukkue voitti kyseisen kilpailun kahdesti, joten kaikkinensa voitto oli Sevillalle jo seitsemäs.