Koira löydettiin hylättynä kirkosta – mukana sydäntä särkevä viesti omistajalta: ”Olen niin, niin pahoillani”

8:37
Jos on lemmikin hankinta mielessä, on adoptiokoira ulkomailta hyvä vaihtoehto. Lemmikin hankkimisesta adoptoimalla keskustelevat Aino Arjas, Viipurin Koirat ry:n puheenjohtaja ja Kati Kanerva.

Isossa-Britanniassa, Blackpoolin kaupungissa löydettiin hylätty koira kirkosta. Koiran mukana oli riipaiseva viesti omistajalta. Viestissä omistaja pahoitteli, ettei pysynyt enää huolehtimaan koirasta.

Koira löydettiin kirkosta hylättynä vain muutama päivä ennen jouluaattoa. Koiran löysivät kirkkoon tulleet vierailijat alttarin lähettyviltä. Koiran kaulapannassa oli sydäntä murskaava viesti omistajalta.

– Rakastan sinua ja olen niin, niin pahoillani, viestissä lukee.

Eläintenpelastusjärjestö RSCPA otti koiran suojiinsa. Koira on rodultaan staffordshirenbullterrieri. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja 7 NEWS

"Koirani on minulle kaikki kaikessa"

Entinen omistaja oli kirjoittanut viestiin syyt koirasta luopumiseen.

Omistajan mukaan hänen elämänsä oli saanut ”todella huonon suunnan” ja toivoi, että rakkaalla lemmikillä olisi parempi elämä ilman häntä kuin hänen kanssaan.

– Uskokaa minua, kun sanon, etten tee tätä huvikseni. Koirani on minulle kaikki kaikessa, enkä enää tiedä mitä muuta voin tehdä, viestissä sanotaan. 

– Minulla ei ole rahaa tai kotia hänelle. Elämäni on kääntynyt todella huonoon suuntaan ja en voi edes kuvitella koiraani elämässä kadulla kanssani kylmissään ja nälkäisenä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Entinen omistaja kertoi, että koira on rauhallinen, ystävällinen ja rakastava. Koira täyttää seitsemän vuotta maaliskuussa.

– Minun sydämeni on särkynyt ja ikävöin sitä niin paljon, että eivät sanat edes riitä. Toivon, että koirani saa uuden kodin, sellaisen, jonka se ansaitsee. Rakastan sinua ja olen niin, niin pahoillani.

Koira etsii uutta kotia

Koira nimettiin Crackeriksi. RSCPA:n etsivä Will Lampingin haki koiran kirkosta, ja koiraa hoidetaan nyt yksityisessä kennelissä.

– On niin surullista lukea tuota viestiä ja nähdä, kuinka paljon Crackerin entinen omistaja rakasti sitä, Lamping sanoo.

– Valitettavasti joidenkin elämä voi olla todella julmaa ja olosuhteet voivat muuttua traagisesti. Mutta on sydäntä särkevää ajatella, että joku tuolla miettii Crackeria ja sitä, miten se nyt pärjää.

Lamping toivoo, että entinen omistaja saisi jotakin kautta tietää koiran olevan nyt turvassa. RSCPA etsii koiralle uutta kotia.

Lisäksi Lamping muistuttaa, että aina löytyy apua vaikeisiin tilanteisiin lemmikkien kanssa.

– Pyydä apua. Me emme tuomitse ja haluamme vain parasta sinulle, sekä lemmikillesi.

Myös Suomessa hylätään vuosittain tuhansia lemmikkejä. Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Hesyn mukaan heikoin tilanne on kissoilla. Vuosittain hylätään jopa 10 000 kissaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja