Suomessa hylätään vuosittain tuhansia lemmikkejä – heikoin tilanne kissoilla

Tänään lauantaina vietetään valtakunnallista löytöeläinpäivää, jolloin ihmisiä kannustetaan hylättyjen eläinten adoptointiin. Teemapäivänä Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesy haluaa korostaa erityisesti kodittomien kissojen tilannetta.

Suomessa hylätään vuosittain tuhansia lemmikkieläimiä. Hesyn mukaan heikoin tilanne on kissoilla, joita päätyy kuntien löytöeläintaloihin joka vuosi noin 10 000. Vain yksi kymmenestä haetaan takaisin alkuperäiseen kotiinsa.

Tilanne on käänteinen koirien kohdalla. Löytöeläintaloihin viedyistä koirista 90 prosenttia noudetaan takaisin koteihinsa.

Ongelman ratkaisemiseksi Hesy haluaa, että suunnitteilla oleva koirien pakollinen tunnistusmerkintä- ja rekisteröintivelvoite ulotettaisiin koskemaan myös kissoja.

Hesy muistuttaa lemmikkiä harkitsevia siitä, että eläinsuojeluyhdistysten ja löytöeläintalojen hoidossa on paljon hylättyjä eläimiä, jotka kaipaavat uuteen kotiin. Tarjoamalla kodin hylätylle eläimelle voi pelastaa eläimen hengen, yhdistys sanoo.

Valtakunnallista löytöeläinpäivää vietetään joka vuosi maaliskuun ensimmäisenä lauantaina. Hesyn Eläinsuojelukeskuksessa järjestetään tänään kello 12–15 avointen ovien tapahtuma. 

Lue myös:

    Uusimmat