Kimi Räikkösen uudelle tallille povataan onnistumista, Valtteri Bottaksen Mercedekselle pettymystä – F1-sarjalta kutkuttava ennakkoranking

F1-sarjan verkkosivuilla on julkaistu tallit paremmuusjärjestykseen laittava kuntopuntari ennen ensi viikolla ajettavaa kauden avauskisaa. 

Samalla on arvioitu tallien sijoitusta valmistajien MM-sarjassa kauden päätyttyä. 

Kimi Räikkösen edustaman Alfa Romeon paikka on arvion mukaan Australian avaus-GP:n alla seitsemäntenä. Testeissä ilmenneet luotettavuusongelmat luovat kysymysmerkkejä, mutta kauden loppuun mennessä tallin uskotaan parantavan asemiaan kuudenneksi. 

– Heidän pitkien vetojensa vauhti oli testeissä rohkaisevaa, ja datan mukaan heidän paikkansa on tallien vertailussa sijoilla 5-6. Kun tähän lisää läheisen yhteyden Ferrarin kanssa ja Alfa Romeon vahvan panostuksen, tallin uskoisi parantavan kauden loppua kohden, arviossa todetaan. 

Tämä olisi Alfa Romeolta tasonnosto, sillä se oli Sauber-nimellä MM-sarjan kahdeksas viime kaudella. 

Kärkipäähän arvio povaa muutamaa mielenkiintoista muutosta.

Renault'n uskotaan lyövän Red Bull kauden avauskisassa, mutta sesongin lopussa Red Bullin uskotaan olevan kolmas ja Renault'n neljäs. 

Mestaruustaistossa ennustetaan vihdoin menestystä Ferrarille: italialaistallin uskotaan kaatavan viisi tuplamestaruutta putkeen napannut Mercedes niin kauden avauskisassa kuin MM-sarjassa. 

Sarjan toinen suomalaiskuski Valtteri Bottas edustaa Mercedestä. 

– Puhtaassa vauhdissa Ferrarin uusi auto oli kaikista nopein talvitesteissä. Mutta olisiko luotettavuus Ferrarin heikko kohta vuonna 2019? Arviossa kysytään viitaten testeissä ilmenneisiin teknisiin ongelmiin.

F1-kauden ensimmäinen GP ajetaan Australiassa 17. maaliskuuta.  

F1-sarjan tekemään rankingiin pääset tästä


Lue myös:

    Uusimmat