Keisarileikkauksen jälkeen Conz päätti "vuotaa vapaasti" ja lopetti kuukautissuojien käytön

Kokeiltuaan vapaata vuotamista Conz Preti päätti luopua kertakäyttöisistä kuukautissuojista. Kun vuoto on voimakasta, hän käyttää kuukautisalushousuja.

Saatuaan ensimmäisen lapsensa Conz Preti lähetettiin kotiin aikuisvaippojen kanssa. Koska hän oli jo kipeä keisarileikkauksen vuoksi ja jättimäiset vuotosuojat hankasivat, hän päätti suunnata Googleen – ja löysikin pian "free bleedingin", niin sanotun vapaan vuotamisen käsitteen. 

– Ajattelin, että nyt olisi hyvä aika kokeilla sitä. Muistan, että makasin sängyssä ilman alushousuja, annoin [keisarileikkaus]arpeni hengittää maatessani pyyhkeen päällä ja oloni oli vihdoinkin miellyttävä, Conz kuvailee Huffingon Postissa.

Katso myös: Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti! Juttu jatkuu videon jälkeen.

Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti 1:19

"Voin elää mustissa alushousuissani"

Vapaan vuotamisen idea on "vuotaa vapaasti" ja siis olla keräämättä vuotoa esimerkiksi kuukautissiteiden avulla. Conz ei aiemminkaan ollut voinut käyttää esimerkiksi kuukuppia, koska se tuntui epämukavalta.

Ymmärrettyään vapaan vuotamisen edut hän lakkasi käyttämästä minkäänlaisia suojia kuukautisten alku- ja loppupäivinä. Hän ei enää halua palata kertakäyttösuojien pariin.

– Voin elää mustissa alushousuissani, ilman stressiä julkiselle paikalle menemisestä tai siitä, että tahrin vaatteeni, Conz kuvailee.

Tahrat eivät haittaa

Kun vuoto on voimakasta, Conz käyttää kuukautisalushousuja. Niin sanotuissa menkkapikkareissa on imukerros, joka kerää vuodon.

Katso myös: Oletko jo kuullut "menkkapikkareista"? Tältä ne näyttävät! Panimme kuukautisalushousut testiin. Katso, miten testaajat kommentoivat pikkareita. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tältä ilmiöksi nousseet"menkkapikkarit"näyttävät! 2:01

– Vaikka olen jo päälle kolmekymppinen, olen tahrinut vaatteeni, lakanani ja pyyhkeeni säännöllisin väliajoin vereen, vaikka käyttäisin kertakäyttöisiä kuukautissuojia. Joten olin jo tottunut tahroihin, Conz kuvailee.

Kotona hän käy usein vessassa, istuu jalkojensa päällä, jotta ei jättäisi tahroja, sekä kantaa mukanaan pyyhettä "varmuuden vuoksi".

– Pyrin käyttämään tummia vaatteita tai vaatteita, joista en niin välitä, koska joskus veritahrat eivät lähdekään materiaalista tai vaaleasta kankaasta. En ole tarpeeksi rohkea, että käyttäisin valkeita farkkuja, kun annan vuodon vuotaa vapaasti.

"Ihmiset luulevat, että tarvitsen jonkinlaisen intervention"

Conz haluaa osaltaan näyttää myös lapsilleen, ettei kuukautisia tarvitse piiotella eikä hävetä. Selvästi kuukautiset kuitenkin ovat edelleen hankala aihe: Twitterissä Conz kertoi saaneensa runsaasti ihmetteleviä kommentteja tekstiinsä.

– Luen tekstini kommentteja. Ihmiset luulevat, että tarvitsen jonkinlaisen intervention, koska olen ällöttävä. En malta odottaa, että saan kertoa heille, miten joissain maissa ihmiset käyttävät bideesuihkua paperin sijaan, argentiinalainen Conz kuvailee. 

Tiesitkö? Näin tamponin käärepaperin saa auki – kaksi näppärää ja vain sekunnin vievää tapaa:

Tiesitkö? Näin tamponin käärepaperin saa auki 1:21

Lue myös:

    Uusimmat