Kuukautisten 14 vaihetta: Nämä jokainen menkkojen kanssa elävä tunnistaa

Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti 1:19
Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti.

Näppylöitä, kramppeja ja haamuvuotoja... Monille nämä ovat kivuliaan tuttuja tilanteita.

Juttua päivitetty kansainvälisen kuukautispäivän kunniaksi. Päivää vietetään perjantaina 28. toukokuuta.

Buzzfeed keräsi yhteen kuukautisten 14 eri vaihetta, joista suurimman osan, ellei jopa jokaisen, kaikki säännöllisten menkkojen kanssa elävät tunnistavat.

Vaihe 1: "Näppyjä siellä sun täällä"

Moni kokee valtaisaksi vääryydeksi sen, että sen lisäksi, että vuodamme verta joka kuukausi monien päivien ajan, täytyy ihonkin reagoida hormonaalisiin vaihteluihin.

Ärsyttävintä kaikessa on se, että näppylät ilmaantuvat jo päiväkausia ennen itse kuukautisia. Kehossa jylläävät hormonit muuttavat kasvomme valtavaksi, vilkkuvaksi tienvarsimainokseksi siitä, millaista spektaakkelia kohtumme on kohtapuoliin aloittamassa. Onhan se saanut valmistella esitystään jo edellisistä kuukautista lähtien.

Vaihe 2: "Kaikki itkettää"

Se, että olet tunteellinen ja herkkis, ei tee sinusta nössöä. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että tässä vaiheessa kuukautiskiertoasi sinulla voi olla tavallista enemmän tunteita. Jokainen söpö eläinvauvakuva Facebookissa saa vesiputoukset virtaamaan, ja se on täysin hyväksyttävää.

Varjoissa lymyävät kuukautiset tietävät tasan tarkkaan, missä mennään, vaikket itse ymmärtäisi, miksi olet yhtäkkiä niin hentomielisellä päällä.

Vaihe 3: "Vain löysimmät legginsit ja lökärit kelpaavat"

Ihan kuin veren vuodattaminen joka kuukausi ei olisi tarpeeksi suuri rangaistus, on evoluutio heittänyt mukaan myös valtaisan turvotuksen. Sen myötä mitkään muut vaatteet eivät sovi kuin venyvät legginsit ja lököttävät verkkarit.

Kaikki vaatteet, jotka vähänkin puristavat tai kiristävät, eivät tämän vaiheen aikana käy.

Vaihe 4: "Yllättäen kasvaneet rinnat, mutta mihin hintaan?”"

Menkkarinnat ovat todellakin olemassa oleva ilmiö. Älä yritä kieltää sitä. Povi näyttää kuukautisten aattona erityisen terhakalta, mutta mihin hintaan, kysymme.

Samaan aikaan, kun kohtu valmistautuu veriseen sisällissotaan, myös pulleina komeilevat rinnat särkevät ja aristavat! Aivan kuin rinnat olisivat itsekseen juuri juosseet 10 kilometrin lenkin kylmiltään lämmittelemättä.

Vaihe 5: "Nimeni on Keksihirviö"

Yhdessä hetkessä olet ruokakaupassa ostoksilla ja seuraavassa istut keittiön lattialla ja edessäsi on tyhjä suklaakeksipaketti. Murut rinnuksillasi ja suunpielissä kertovat kaiken. Ja kuka livautti ruokaostosten joukkoon suklaalevyn, suolatikkuja ja kilon irtokarkkia?

Tässä kohtaa makeanhimoa on lähes mahdoton saada kuriin.

Vaihe 6: "Vuodanko vai kuvittelinko vain?”"

Tämä vainoharhaisella twistillä maustettu vaihe tunnetaan myös erittäin kuvaavalla haamuvaihe-nimityksellä. Kaikki merkit ovat ilmassa, mutta mitään ei näy. Vaihe tuntuu kuin huonolta kauhuleffalta. Tiedät, että tarinan pahis on nurkan takana odottamassa ja kuulet sen rapistelevan nurkissa, mutta mitään ei näy. Vielä.  

Vaihe 7: "Olen ummetuksen uhri"

Usealla kuukautiset merkkaavat myös monen vuorokauden ummetusta. Sen lisäksi, että kuukautiset ja PMS-oireet saavat olosi turvonneeksi, saavat ne vatsankin kovaksi kuin kivi.

Vaihe 8: "Kuukautisten ensimmäiset krampit potkaisivat palleaan"

Ensimmäiset kuukautiskrampit ovat kuin se hetki, kun palohälytin käynnistyy, mutta et näe savua tai tulta vielä missään. Kuukautiset ovat virallisesti alkaneet moukaroinnin kohdussasi.

Parasta on mennä makaamaan pehmeälle alustalle kyljelleen. Harkitse tässä kohtaa turvaa tuovaa sikiöasentoa. Kuumavesipullo alaselällä tuo myös helpotusta monelle. Oletko muuten koskaan yrittänyt kuvailla kuukautiskipuja sellaiselle ihmiselle, jolla ei ole menkkoja? Se on yllättävän hankalaa.

Vaihe 9: "Oliko ikävä?"

Onnittelut, kuukautisesi ovat alkaneet! Kyllä, se on todella ikävää, mutta väistämätöntä. Ajattele kuitenkin positiivisesti: yleensä menkat kertovat, että ainakin jokin osa kehostasi toimii, niin kuin sen kuuluu.

Vaihe 10: "Päikkärit 12 kertaa päivässä"

Tuntuuko siltä, että olisit juuri juossut maratonin tai valvonut koko viikonlopun? Nyt väsyttää! Kuukautisten aiheuttama väsymys on sitä pahinta laatua. Sitä, joka lyö tajun kankaalle iltapäivän hitaina tunteina ja herättää illansuussa tokkuraiseen oloon. Onko tuo muuten kuolaa tyynyliinallasi?

Vaihe 11: "Vuodan kuin ikuinen virta"

Tämä on se hetki, kun olet varma, ettei kukaan ihminen ole ikinä vuotanut näin paljon kuukautisten aikana. Lakana ei näytä aamulla enää Japanin lipulta, vaan Kiinan lipulta.

Muistatko sen kohtauksen Hohdosta? Sen, jossa avautuvien hissien välistä räjähtää verinen virta kohti kameraa. Monelle se on yllättävän tuttu ilmiö kuukautisten ensimmäisen parin päivän aikana.

Vaihe 12: "Lopu jo"

Kuukautiset ovat kestäneet nyt jo päiväkausia, ehkä jopa viikkoja, tai siltä se ainakin tuntuu. Olet mennyt sekaisin jo laskuissa viime keskiviikon jälkeen. Googletat, kuinka pitkään kuukautiset normaalisti kestävät.

Vaihe 13: "Ähäkutti senkin hyväuskoinen houkka!"

Monet ovat huomanneet kuukautisten salakavalan tavan loppua kahdesti. Luulet kaiken olevan jo ohi hetken aikaa, kunnes yhtäkkiä tunnet sen ikävän tutun märän tunteen lemppari pikkuhousuissasi: ”Yllätys, täällä ollaan yhä!”

Vaihe 14: "Nähdään ensi kerralla!"

Tämä on oikea ilon ja onnen päivä! Menkat on kuukauden osalta selätetty. Selvisit hengissä, vaikka mielen takaosissa kummitteleekin tieto, että joudut läpikäymään tämän taas ensi kuussa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Buzzfeed


Lue myös:

    Uusimmat