Kolme naista testasi ilmiöksi nousseet menkkapikkarit – alushousut yllättivät positiivisesti: "Olen myyty"

Tältä ilmiöksi nousseet"menkkapikkarit"näyttävät! 2:01
Oletko jo kuullut "menkkapikkareista"? Panimme kuukautisalushousut testiin. Näin testaajat kommentoivat pikkareita!

Oletko jo kuullut "menkkapikkareista"? Panimme kuukautisalushousut testiin – lue, miten ne toimivat, ja miltä ne tuntuivat jalassa!

Oletko jo kuullut kuukautisalushousuista? Kuukautissuojana toimivat alushousut, siis "menkkapikkarit",  ovat kuukautismaailman uusi ilmiö – mutta miltä ne tuntuvat?

Panimme kuukautisalushousut testiin. Lue kolmen käyttäjän ajatuksia menkkapikkareista!

Nainen, 32: "Pelkäsin ehkä, että ne pullottaisivat housujen läpi"

Testattava merkki: Thinx

Olin eri malleista valinnut korkeavyötäröisen mallin. Normaalisti en ikinä käyttäisi tämän mallisia pikkareita, mutta arvelin korkean vyötärön tukevan kuukautisista johtuvaa alavatsan turvotusta. 

Mikään kuukautisalushousujen testissä ei pelottanut, vaan suhtauduin kokeiluun mielenkiinnolla. Käytän normaalisti pääasiassa tamponeja ja Alwaysin yöksi tarkoitettuja kuukautissuojia.

Ajattelin, että pikkuhousut luultavasti muistuttavat enemmän tai vähemmän vaippoja, joten en ajatellut voivani poistua ne päällä kotoa. Pelkäsin ehkä, että ne pullottaisivat housujen läpi. Käytän yleensä päivisin stringejä, joten vähän mietitytti, voisinko edes käyttää kuukautispikkuhousuja julkisilla paikoilla.

Mietitytti myös se, alkaisivatko pikkuhousut käytössä haista, tai tuntua epämiellyttäviltä. Lisäksi sain varsin tarkat pesuohjeet, joten peseminen vähän stressasi. Entä, jos tekisin jotain väärin ja pilaisin suhteellisen kalliin investoinnin jo ensipesussa?

Pikkuhousut tuntuivat päällä yllättävän napakoilta ja mukavilta, eivät ollenkaan vaippamaisilta. Ulkonäöllisesti ne eivät näyttäneet kovin seksikkäiltä, mutta se ei ehkä ole kuukautispikkuhousujen tarkoitus. Kaikki tähän mennessä näkemäni kuukautispikkuhousut ovat ulkonäöllisesti aika rumia. Mielestäni kuukautispikkuhousuja ei osteta ulkonäön vuoksi, vaan käyttötarkoituksen takia. 

Valitsemassani mallissa on mesh-paneelit sivuilla, joiden tarkoitus oli käsittääkseni puhtaasti tyylillinen valinta. Värivalinta sähkönsininen ei ole normaalisti ollenkaan mieleeni, mutta koossani ei ostohetkellä ollut muun värisiä (musta ja punainen) pikkuhousuja. 

Housut tuntuivat olevan laadukasta tekoa, mutta sitä jo odotinkin 42 euron hintaisilta pikkuhousuilta. Päällä ne eivät kiristäneet ja olivat oikeastaan jopa yllättävän mukavat. Korkea vyötärö todellakin tukee kuukautisista johtuvaa vatsan turvotusta ilman, että ne kuitenkaan tuntuivat puristavilta. Koska hankkimani pikkuhousumalli on niin massiivinen, vaikkakin ohutta materiaalia, näkyivät ne legginsien läpi. Markkinoilla on tarjolla myös kuukautisstringejä niukoille vuotopäiville, mutta en jaksa uskoa, ettei niiden kanssa tapahtuisi yllättäviä ohivuotoja.

Laitoin pikkuhousut testiin kuukautisten kolmantena päivänä, jolloin vuoto ei ollut enää niin runsasta. En olisi uskaltanut ensimmäisenä päivänä pikkuhousuja vielä käyttää. 

Usein viimeisinä vuotopäivinä huomaan, jolloin vuoto on niukempaa, että tamponin asettaminen paikoilleen voi olla epämiellyttävää ja jopa kivuliasta. Viimeisiin päiviin pikkuhousut tarjoavatkin mukavan ja tarvitsemani tauon tamponien käyttöön.

Kuukautissuojiin verrattuna pikkareiden tuntuma on pidempään raikkaampi ja miellyttävämpi. En myöskään huomannut kuukautissuojien yhteydessä välillä esiintyvää epämiellyttävää hajua, mikä on ollut yksi pääsyy sille, miksi en melkein koskaan käytä siteitä.

Positiivisesti yllätti, että housut tuntuivat mukavilta päällä eikä tuntuma ollut ollenkaan vaippamainen. En kuitenkaan uskaltanut poistua kotoa, jotta olisin testannut housuja missään aktiviteetissa. Pikkuhousujen kyky estää epämiellyttäviä kuukautishajuja yllätti myös. 

Housut täytyy joka käytön jälkeen pestä ja kuivattaa, eli pöksyjä tarvittaisiin ainakin muutamat, jotta niiden kierrättäminen kuukautisten aikana olisi edes jotenkin järkevää. Kuinka monet pitäisi ostaa, ja miten kauan pikkuhousuja tulisi käyttää, ennen kuin ne tulisivat mielekkäämmäksi valinnaksi kuin kuukuppi, kuukautissiteet tai tamponit?

En usko, että ostan ihan heti ainakaan toisia kuukautispikkuhousuja. Tarvitsen runsaampiin vuotopäiviin tamponeja, samoin päiviin, jolloin on pakko olla ulkona liikkeessä ja öiksi luotettavamman ja paksumman kuukautissiteen. Aion kuitenkin jatkossa käyttää näitä kuukautispikkuhousuja kuukautisten viimeisinä päivinä, jolloin vuoto on jo niukempaa.

Suosittelisin kuukautispikkuhousuja sellaisille ihmisille, joiden vuoto on niukkaa, tai sellaisille, jotka kärsivät esimerkiksi hormonaalisen ehkäisyn takia ajoittaisista välivuodoista.

Nainen, 35: "Olen myyty"

Testattava merkki: Mee&Maw

Tilasin kuukautishousut koronapandemian alkuvaiheilla, koska halusin kannattaa suomalaista käsityötä, ja kerrankin oli aikaa tehdä tilaus. Nyt minulla on menkkapikkareita jo neljät. Toisin sanoen: olen myyty.

Kuukautiseni ovat runsaat ja käytänkin yleensä aina Alwaysin siivekkeellisiä siteitä, joita kuluu runsaasti. Menkkapikkareiden ostamisen myötä tarve ostaa siteitä on vähentynyt radikaalisti. Eikä enää tarvitse sotata muita alusvaatteita!

"Imupikkarit" ovat tavallisten yksiväristen puuvilla-alushousujen näköiset. Paljon imevissä housuissa imuosa on paksu ja hieman vaippamainen, vähemmän imevissä ohuempi. Housut kuitenkin tuntuvat ihanilta päällä: ne ovat pehmeät ja mukavat, eivät nouse pyllyvakoon tai tartu karvoihin kuten siteet eivätkä siirry väärään asentoon. Imukerros tuntuu pyllyn alla pehmeältä.

Housujen imukangas on musta, joten alussa on todella vaikeaa arvioida, paljonko housut ovat jo imeneet ja pitäisikö ne vaihtaa. Ensimmäisten kuukautisten aikana tämä jännitti niin, että uskalsin käyttää housuja vasta kolmantena, hillitympänä vuotopäivänä.

Aluksi ohivuotoja sattui muutaman kerran: housuissa ei ole siivekkeitä, ja jos sohvalla röhnöttää rennommassa asennossa, vuoto saattaa imeytyä ohi. Housut kuitenkin ovat tulleet pesussa aina puhtaaksi, eikä tahroja ole jäänyt.

Yhdet runsaasti imevät pikkuhousut riittävät noin yhden toimistotyöpäivän ajaksi. Housuja tarvitaan arkikäyttöön useammat, ja hankinta kysyy toki rahallista panostusta: yhdet alushousut maksavat alkaen 28 euroa. Toisaalta tavallisetkin alusvaatteet maksavat kaupassa yleensä kymppejä, joten hinta on mielestäni asiallinen.

Kun kuukautiset sattuivat ystäväni juhlien aikaan, otin toiset menkkapikkarit mukaani laukkuun. Pöksyjen vaihtaminen kesken juhlien oli kieltämättä hieman hankalaa, sillä vaatteet piti riisua luonnollisesti alkkareita myöten juhlapaikan vessakopissa. Käytetyt housut kuljetin kotiin paperin sisällä. Joistakin tämä voisi kuulostaa ällöltä, vaikka kuukautisissa ei ole mitään noloa tai ällöä. Lisäksi veri ei "karkaa" mihinkään housuista, eli niiden kuljettaminen paperissa oli siistiä.

Koska kuukautisalushousujen ajatus on nimenomaan vähentää jätettä, lienee ihan selvä asia, että niitä pitää toisinaan kantaa mukanaan sen sijaan, että ne heitettäisiin roskikseen. Itse en koe housujen kantamista mukana ongelmaksi. Viikonloppumatkalla pistin käytetyt housut muovikassiin ja pesuun heti kotiin päästyäni. Täysin hajuttomat housut eivät ole, mutta en kokenut tätä ongelmaksi.

Suosittelisin menkkapikkareita kaikille! Ne tuntuvat jalassa hyvin mukavilta ja samalla, kun oma olo on rento, jäte vähenee. Jos ei halua panostaa paljoa, jo yksillä housuilla voi vähentää muiden kuukautistuotteiden ostotarvetta suuresti.

Nainen, 30: "Positiivisesti yllätti se, että housut todellakin imivät kaiken"

Testattava merkki: Mee&Maw

Käytän normaalisti kuukautissuojana siteitä. Kun kuulin housuista, oletin, etteivät ne todellakaan voi toimia isoissa vuodoissa – ehkä viimeisinä päivinä, kun kuukautiset ovat loppumassa.

Harvoin odotan kuukautisia alkavaksi. Nyt en kuitenkaan malttanut odottaa, että pääsen testaamaan housuja! Nyt menkkapikkareita oli helppo testata, koska koronan aikana olen vain kotona, ja housuja oli aikaa pestä.

Housut tuntuivat yllättävän normaaleilta päällä. Kun laitoin housut jalkaan, tuntuivat ne siltä, että olisi ollut tavalliset alkkarit jalassa! Ostaisin seuraavaksi kyllä pienemmän koon, että tulisi enemmän napakkuutta. Selvittelin netistä, että menkkahousuja tehdään nykyään paljon erilaisia, ja suurin osa näyttää aivan tavallisilta pikkareilta.

Koska housuja käyttäessä ei tuntunut, että yllä olisi ollut mitään suojaa, olin koko ajan paniikissa, että vuodan läpi. Mutta paniikki oli turhaa! Yleensä yöt ovat tuskallisia ja olenkin oppinut teinistä pitäen nukkumaan kyljelläni, jotta välttyisin ohivuodoilta. Nämä housut jalassa möngersin koko yön, eikä mitään tullut läpi tai mennyt ohi.

Positiivisesti yllätti se, että housut todellakin imivät kaiken! Välillä ei edes tiennyt, onko vuotoa tullut, koska housut imivät niin nopeasti. 

Menkkahousut voittivat puolelleen! Varmasti kuitenkin pidän siteitä varavaihtoehtoina. Suosittelisin housuja kaikille, jotka jaksavat niiden pesemistä.

Lue myös:

    Uusimmat