Katerina painoi 138 kiloa, viikossa kului yli sata euroa roskaruokaan – sitten yksi kuva muutti kaiken: "En koskaan unohda sitä päivää"

15:15
Videolla kerrotaan, miten onnistut pudottamaan painoa.

48-vuotias Katerina Vasiliadis eli vuosia epäterveellisesti, ja enimmillään hän painoi 138,5 kiloa. Sitten yksi selfie johti mullistavan päätöksen, jonka myötä nainen laihtui 61 kiloa vain yhdeksässä kuukaudessa, kertoo News.com.au-sivusto.

48-vuotias australialainen Katerina Vasiliadis painoi enimmillään 138,5 kiloa. Omien sanojensa mukaan hän lihoi "syömällä kaikkea, mitä ei pitäisi", kuten sipsejä, suklaata ja noutoruokaa.

Sydneyssa asuva nainen havahtui tilanteeseensa, kun hän katsoi ottamaansa selfietä. Tuo kuva sai hänet laihduttamaan 61 kiloa vain yhdeksässä kuukaudessa.

Haki lohtua ruoasta

Katerina kertoo, että elämän ylä- ja alamäet saivat hänet etsimään lohtua ruoasta.

– Olen tunnesyöjä. Söin kaikenlaista roskaruokaa tai mitä tahansa, mikä ei tehnyt hyvää, Katerina kertoo News.com.au-sivustolle

– Olen ollut naimisissa 22 vuotta. Aviomieheni tuki minua huolimatta siitä, mitä painoin, joten sillä ei ollut asian kanssa mitään tekemistä.

–  Saatoin hyvin syödä ison pussillisen sipsejä tai suklaata. Kumosin kurkustani alas 1,5 litran pullon kokista.

Aamunsa Katerina aloitti yleensä kahden suurella kupillisella cappuccinoa sokerin kera sekä valkosuklaakeksillä. Lounaaksi nainen saattoi syödä esimerkiksi uppopaistettua kalaa ja perunaa.

Katerinan mies oli myös ylipainoinen. Hänellä elopainoa oli 109 kiloa. Pariskunnalla meni jopa 250 Australian dollaria [noin 164 euroa] viikossa roskaruokaan. Tällä tavalla he söivät 1,5 vuotta.

Selfie sai aikaan mullistavan päätöksen

Syöminen vaikutti Katerinan tunteisiin. Hän kävi vain töissä eikä oikein liikkunut ihmisten ilmoilla. Kun kiloja kertyi enemmän, hän alkoi tiedostaa painonsa yhä selkeämmin. Hän ei halunnut katsoa peiliin, koska häpesi ulkomuotoaan.

Kun Katerina viimein uskaltautui ottamaan itsestään selfien alusvaatteisillaan, hän päätti muuttaa elämänsä. Oli maaliskuun 12. päivä vuonna 2018.

– En koskaan unohda sitä päivää.

Katerina järkyttyi syvästi siitä, miltä hän oikeasti näytti.

Katerina oli aiemmin mennyt lääkäriin etsimään apua. Lääkärin mukaan hän tarvitsisi mahalaukun kavennusleikkauksen ja hän mikäli hän ei heti muuttaisi elämäntapojaan, hän kuolisi varhaisella iällä. Katerina kieltäytyi leikkauksesta.

– Minulla ei ollut varaa 22 000 dollaria maksavaan operaatioon. Pelkäsin myös kuolevani leikkauspöydälle.

Laihtui 61 kiloa yhdeksässä kuukaudessa

Katerina jatkoi epäterveitä elintapojaan. Lopulta tilanne yltyi niin pahaksi, että hän ei päässyt lennolle, jotta voisi matkustaa perheensä luo Iso-Britanniaan.

Hänen mukaansa lentokoneen työntekijä oli nöyryyttänyt häntä aiemmin tiedustelemalla, olisiko hänellä turvavyön laajennusosaa. Tuo tapaus sai hänet tuntemaan olonsa nöyryytetyn lisäksi pelokkaaksi. Niinpä hän keksi tekosyitä, jotta hänen ei tarvitsisi matkustaa sisarensa luo.

Katerina tuli siihen tulokseen, että hän haluaisi muuttaa elämänsä. Hän kääntyi parhaan ystävänsä puoleen. Tämä oli pudottanut painoa erään ravitsemusasiantuntijan suunnittelemalla vatsaystävällisellä painonpudotusohjelmalla. Dieetti lupasi, että ensimmäisen 40 päivän kuluessa painoa putoaisi noin 10–14 kiloa.

Katerina onnistui pudottamaan 61 kiloa vain yhdeksässä kuukaudessa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Katerina hyödynsi myös toista laihdutusohjelmaa, jossa ateriat on suunniteltu sopimaan kunkin henkilön omalle vatsalle. Nykyisin Katerina syö päivittäin aamiaiseksi keitettyjä kananmunia ja kanaa, lounaaksi kalaa ja vihanneksia ja illalliseksi proteiniipitoisen salaatin. Välipalaksi hän mutustelee hedelmiä.

Paljon onnellisempi nyt

Katerinan vaatekoko oli aiemmin 26. Nyt se on 12. Hänellä on ylipainon jäljiltä jonkin verran löysää nahkaa, mutta se ei häntä haittaa.

– Minulla on sitä jonkin verran käsissä ja jaloissa, mutta ei paljon. Sen voi korjata muotoilevilla alusvaatteilla, hän kertoo.

Myös Katerinan mies laihdutti. Häneltä karisi 26 kiloa. Nyt mies painaa 83 kiloa.

Katerina kertoo, että hän uskalsi vasta viime viikolla katsoa itseään uudelleen peilistä ja todeta, että "hei, tämähän näyttää ihan hyvältä". Hän luottaa itseensä paljon enemmän ja viettää enemmän aikaa ystäviensä kanssa.

Hänellä on muutama rohkaiseva sana toisille ylipainon kanssa kamppaileville.

– Jos minä pystyn tähän, pystyvät kyllä muutkin. Mutta mikäli tarvitset apua, käänny jonkun elämänmuutoksen tehneen puoleen.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja