Pienillä askelilla mahtavaan lopputulokseen – tee nämä kahdeksan minimuutosta ja laihdu!

Tyssääkö sinunkin laihduttamisesi liian suuriin muutoksiin kerralla? Pienillä askelilla saavutat todennäköisemmin pysyvämpiä tuloksia.

Nopealla painonpudotuksella tulokset näkyvät nopeasti, mutta ne eivät välttämättä ole kovinkaan pysyviä. Jojo-laihduttamisen lopettamisen ja pysyvän laihtumisen kannalta parempi vaihtoehto ovat pienet teot, joita on helppo noudattaa.

Women’s Health -sivusto listasi helposti otettavia askelia, joiden avulla laihdustavoitteeseen pääseminen on helpompaa.

Pidä nämä kahdeksaan asiaa mielessäsi laihduttaessasi.

Kuvat osoittavat, ettei pienempi vaa'an lukema aina tarkoita hoikempaa ulkomuotoa. Artikkeli jatkuu videon alla.

Kuvat osoittavat: Ihminen voi painaa enemmän, mutta näyttää hoikemmalta 1:06

1. Lantraa juomasi

Juo hedelmätäysmehujen sijaan mehutiivisteitä. Esimerkiksi tuoremehut sisältävät paljon energiaa. Päivittäistä kalorimääräänsä voi vähentää lantraamalla mehutiivistettä veteen.

2. Tunne rajasi

Lopeta ruokailu, kun olet syönyt 80 prosenttia normaalista määrästä. Odota noin 20 minuuttia. Odottelun jälkeen tunnet itsesi todennäköisesti kylläiseksi, sillä aivoilla kestää hetki tajuta, että vatsa on täynnä.

3. Syö aamupalaa

Kunnon aamupala on hyvä aloitus päivälle, vähentää iltanapostelua ja auttaa näin painonhallinnassa. Laihduttajan kannattaa syödä aamupalallaan 300–400 kilokaloria. Kokeile esimerkiksi näitä rasvaa polttavia aamupalavaihtoehtoja.

4. Vähennä 100 kaloria päivässä

Sata kilokaloria päivässä tarkoittaa 700 kilokaloria viikossa. Määrän karsiminen voi johtaa jopa 4,5 kilogramman laihtumiseen vuodessa.

Esimerkiksi juuston jättäminen leivän päältä, majoneesin välttäminen tai viinilasin houkutuksesta pidättäytyminen ovat helppoja tapoja leikata sata kilokaloria päivässä.

5. Suunnittele ateriasi

Suurimmat ateriat kannattaa painottaa aamupalalle ja lounaalle, jolloin ihminen on tavallisesti aktiivisimmillaan. Raskaiden ruokien ajoittaminen aamupäivään auttaa myös kehoa polttamaan kilokalorit päivän aikana. Myöhään illalla syödyt kilokalorit jäävät helposti vyötärölle.

6. Kävele puoli tuntia päivässä

Liikunnan ei tarvitse olla raskasta – tärkeintä on, että ihminen liikkuu. Puolen tunnin päivittäinen liikunta virkistää mieltä ja kehoa. Muutokset havaittuaan liikuntaa on miellyttävää lisätä.

7. Kasvata lihasta

Kolmenkympin rajapyykin jälkeen kehon lihasmassa alkaa vähentyä. Tämä on osasyy sille, että vanhempana kilot kertyvät helposti. Lihakset nimittäin kuluttavat enemmän energiaa kuin rasva. Lihasmassan kasvattaminen tarkoittaakin suurempaa energiankulutusta.

Mitä haittaa on yksipuolisesta treenistä? Artikkeli jatkuu videon alla.

Mitä haittaa on vain tietyn kehonosan treenaamisesta? 1:19

8. Älä syö suoraan pakkauksesta

Kuinka monta kertaa olet työntänyt kätesi sipsi- tai karkkipussiin vain huomataksesi, että vartin päästä se on tyhjä? Suoraan pakkauksista napostelu voi hämärtää käsitystä syödyn ruoan määrästä. Ruoat kannattaakin laittaa tarjoiluastioille, joista syöminen on paitsi esteettisempää myös todennäköisesti määrältään vähäisempää.

Lue myös:

    Uusimmat