Kari Aihinen vinkkaa: Näin valmistat täydelliset uudet perunat

Päivän nimi: Kari Aihinen 8:38

Huippukokki Kari Aihinen rakastaa uusia perunoita. Nappaa tästä vinkit niin valmistukseen kuin ruokahävikin välttämiseen.

VIDEO: Kari Aihinen kertoo, mitkä ovat tämän juhannuksen trendit keittiössä 

Kokkisota-suosikkisarjaa syksyllä 2018 tähdittävä kokki ja televisiopersoona Kari Aihinen kertoo, että hänen juhannuspöydästään löytyy takuuvarmasti uusia perunoita. Keittiömestari vinkkaa, että uusien perunoiden valmistuksessa ei kannata kainostella suolan kanssa.

– Pitää laittaa peräkärryllinen suolaa kiehuvaan veteen. Sitä pitää olla keitinvedessä niin, että pikkaisen joutuu irvistämään ja muutama paikka irtoaa hampaasta, hän kannustaa.

– Uudet perunat laitetaan aina kiehuvaan veteen ja tilliä niin paljon perään kuin vaan kehtaa laittaa. Niin tulee hyvä, hän jatkaa.

Muun muassa Savoyn keittiömestarin pestistä tunnettu Aihinen kampanjoi hävikkiruuan hyödyntämisen puolesta ja myös uusille perunoille löytyy varmasti käyttöä vielä seuraavana päivänä.

 – Perunat voi grillata tai paahtaa, tai tehdä kirkasta perunasalaattia tai pyttipannua. Kolmen ravintolan kipparina sanon, ettei jumalan viljaa saa heittää roskikseen. Ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää seuravana päivänä.

– Mutta jos jätät kapallisen keitettyjä perunoita pöydälle, voi olla aika pomminvarma juttu, että kuppi on tyhjä aamulla, kun ensimmäinen ihminen herää rantakalliolta. Viimeistään lokit ovat vieneet ne, Aihinen naureskelee.

Aihinen esittelee kokkaustaitojaan ja mielikuvitustaan televisiokameroiden edessä jälleen ensi syksynä, kun Kokkisota palaa ruutuun uusin jaksoin. Aihisen kanssa veitsiä heiluttavat Linnea Vihonen, Harri Syrjänen, Tommi Tuominen, Teemu Laurell ja Serko Rantanen.

Kokkisota syksyllä 2018 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat