Kananmunia ei kannatakaan keittää kattilassa – huippukokin valmistustapa yllättää!

Kuuluisaa kolmen Michelin-tähden ravintolaa Englannissa pyörittävä, televisiostakin tuttu huippukokki Heston Blumenthal paljastaa parhaan tavan valmistaa kanamunat.

Oletko kuvitellut saavasi täydellisiä kananmunia kattilassa keittämällä? Huippukokki Heston Blumenthalin mukaan olet väärässä. Salaisuus täydellisiin keitettyihin kananmuniin piilee yllättäen niiden keittämättömyydessä.

– Salaisuus on, että keitettyjä kananmunia ei kannata keittää! Munanvalkuaisesta tulee näin helposti kumimaista ja keltuainen jää sisältä raa'aksi. Laita kananmuna sen sijaan korkeareunaiselle pannulle kylmään veteen peitettynä. Anna veden kiehahtaa ja ota pannu tämän jälkeen välittömästi pois levyltä. Jätä kananmuna veteen kuudeksi minuutiksi. Jälkilämpö kypsentää kananmunan hellästi, jolloin kananmunasta tulee koostumukseltaan täydellinen, Blumenthal vinkkaa.

Blumenthalin omistama Iso-Britannian Berkshiressä sijaitseva ravintola The Fat Duck on äänestetty useaan otteeseen yhdeksi maailman parhaimmista ravintoloista.

Kananmunien keittäminen perinteiseen tapaan

Jos haluat, voit myös keittää kananmunat perinteiseen tapaan kattilassa. Kananmunat kannattaa ottaa kylmästä huoneenlämpöön ennen keittämistä, jotta kuoret eivät hajoa keittäessä. Näin valmistat kananmunista täydellisiä:

Kovaksi keitetyt kananmunat:

1. Laita huoneenlämpöiset kananmunat pieneen kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Laita kattilan päälle kansi ja anna veden kuumentua kovalla lämmöllä kiehumispisteeseen.

2. Kun vesi kiehuu, alenna lämpöä keskilämmölle. Anna munien kiehua kahdeksan minuuttia hiljalleen ilman kantta sekoittaen välillä.

3. Käytä reikäkauhaa, kun nostat munat vedestä.

Puolikovat kananmunat:

1. Laita huoneenlämpöiset kananmunat pieneen kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Laita kattilan päälle kansi ja anna veden kuumentua kovalla lämmöllä kiehumispisteeseen.

2. Kun vesi kiehuu, alenna lämpöä keskilämmölle. Anna munien kiehua viisi minuuttia hiljalleen ilman kantta sekoittaen välillä.

3. Käytä reikäkauhaa, kun nostat munat vedestä.

Pehmeät kananmunat:

1. Laita huoneenlämpöiset kananmunat pieneen kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Laita kattilan päälle kansi ja anna veden kuumentua kovalla lämmöllä kiehumispisteeseen.

2. Kun vesi kiehuu, alenna lämpöä keskilämmölle. Anna munien kiehua neljä minuuttia hiljalleen ilman kantta sekoittaen välillä.

3. Käytä reikäkauhaa, kun nostat munat vedestä.

Miksi munia pitää sekoittaa? Sekoittaminen auttaa keltuaisia asettumaan valkuaisen keskelle.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat