Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

10:46Miten valmistetaan joulun maukkain puuro?Katso videolta puuromestari Valtteri Sinkkosen vinkit täydelliseen riisipuuroon!
Julkaistu 12.12.2025 08:08

MTV LIFESTYLE

Helsinkiläisravintolan hitiksi nousseen riisipuuron voi tehdä helposti myös kotikeittiössä.

Kuten aiemmin kerroimme, erilaiset puurobaarit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan Suomessa. 

Puurohurmiota on nähty muun muassa Helsingin perinteisillä Tuomaan markkinoilla. Vuonna 2023 ravintolan N4ku-ravintolan perinteistä poikkeavaa riisipuuroa myytiin markkinoiden aikana peräti yli 15 000 annosta.

Helsingin Sanomat kertoi tuolloin puurojonon kasvaneen välillä niin pitkäksi, että kojun edustalle oli hankittava aitoja. Jopa järjestyksenvalvojia harkittiin puurotungoksen vuoksi. 

Lue myös: Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"

Hittipuuron salaisuus

N4ku-ravintoloitsija Valtteri Sinkkonen paljasti joulukuussa Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä täydellisen riisipuuron salaisuuden. 

– Aika moni varmaan keittää kotona riisipuuron kattilassa, ja tulee keittämään.

– Mutta se, että miten saat riisipuurosta sellaisen samettisen, tasalaatuisen ja älyttömän hyvän, niin se tehdään uunissa pitkällä haudutuksella.

Samalla valmistusmenetelmällä tehdään myös markkinoilta tuttu hittipuuro. Sen erityisen hyvän maun salaisuus piilee myös yllättävissä lisukkeissa. 

– Siellä on makeaa, rapeaa, hapokasta ja suolaista komponenttia.

Itse riisipuuron valmistuksessa käytetään ruskistettua voita. Höysteeksi sen sijaan lisätään muun muassa hapokkaita herukoita sekä misokinuskia.

N4kun hittipuuro eli joulupuuro höysteillä

N4ku hittipuuro riisipuuroN4kun hittipuuron joukkoon voi lisätä myös habanerolla maustettua omenahöystettä, vinkkaa Valtteri Sinkkonen.MTV

2 ½ dl  puuroriisiä
3 ½ dl vettä
1 l + 1 dl maitoa
1 ½ dl ruskistettua voita
1 tl suolaa

Päälle:
misokinuskia
ruskistettua voita
kanelisokeria (5 rkl sokeria + 1 rkl kanelia)
punaherukoita

Ruskistettu voi:

250 g voita (2 dl sulaa voita)

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Anna sen kuplia ja vaahdota rauhassa. Kun voista alkaa tulla pähkinäinen tuoksu ja kattilan pohjalle laskeutunut hera muuttuu kauniin kullanruskeaksi, voi on ruskistunut.

Nosta kattila pois liedeltä ja anna voin jäähtyä hetki. Ota talteen noin ½ dl ruskistettua voita puuron viimeistelyä varten.

Misokinuski:

½ dl vettä
¼ dl miriniä
75 g vaaleaa misotahnaa
50 g (noin 1 dl) fariinisokeria

Yhdistä kattilaan vesi, mirin ja misotahna. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Lisää sitten fariinisokeri ja sekoita, kunnes kinuski on tasaista. Nosta kattila sivuun odottamaan. Lämmitä misokinuski uudelleen nopeasti juuri ennen tarjoilua. Määrästä riittää useampaan puuroannokseen. 

Puuron valmistusohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa uunivuokaan riisi ja vesi. Laita vuoka uuniin ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes riisi on imenyt veden kokonaan.
  2. Nosta vuoka uunista ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kaada maito riisin joukkoon ja sekoita kevyesti. Peitä vuoka ensin leivinpaperilla ja sitten kannella tai foliolla. Leivinpaperi estää puuroa muodostamasta pintakalvoa ja suojaa sitä palamiselta.
  3. Hauduta puuroa uunissa noin tunnin ajan. Tee sillä välin  lisukkeet (misokinuski, ruskistettu voi ja kanelisokeri)
  4. Kun tunti on kulunut, sekoita puuroa ja nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka hauduttamista noin 30 minuuttia. Tarkkaile välillä koostumusta, jotta puuro ei kuivu liikaa. Ota puuro uunista ja anna sen levätä peitettynä vielä 15 minuuttia.
  5. Kuumenna pienessä kattilassa 1 dl maitoa. Lisää joukkoon 1½ dl ruskistettua voita sekä 1 tl suolaa. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Kaada voiseos varovasti puuron joukkoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa hieman lämmintä maitoa ja tarkista maku.
  6. Annostele puuro lautasille. Viimeistele misokinuskilla, ruskistetulla voilla, kanelisokerilla ja herukoilla.

Katso videolta Valtteri Sinkkosen vinkit täydellisen riisipuuron valmistamiseen!

Lue myös: Huuhteletko riisisi? Näiden esimerkkien jälkeen teet sen varmasti

Lisää aiheesta:

"Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?Herkullisin tapa käyttää ylikypsät banaanit? Näin hyödynnät leivonnassa!Onko tässä maukkain tapa käyttää ylikypsät banaanit? Hyödynnä hedelmät leivonnassaYksinkertainen lisä kaurapuuroon tekee siitä superherkullista: "Paras ja helpoin puuro vartissa"Säilytä puuron jämät! Kolme perinneruokaa, jotka loihdit ylijääneestä puurostaPerinteinen joulupuuro ja parhaat lisukkeet – onko suosikkisi luumukiisseli, rusinasoppa vai kaneli-sokeri?
PuuroRuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • Eilen16:46
    Ruoka

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"

  • 12.10.09:04
    Ruoka

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?

  • 11.10.09:03
    Ruoka

    Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa

  • 10.10.17:04
    Ruoka

    Parasta puuroa ikinä! Takuuvarma kaurapuuro, puurovohvelit ja muut hittiohjeet

  • 6.10.17:13
    Ruoka

    Ella Wehkalampi paistaa banaanit airfryerissa – tuloksena "ultimaattinen herkkupuuro"