Nyt ruokamatkaillaan Japanissa! Oletko jo kuullut japanilaisesta maitoleivästä, jota kehutaan maailman parhaaksi paahtoleiväksi?
Toimittaja Mikko Takala ja ravintoloitsija Jesper Björkell jakavat tuoreessa Tokio – Ruokamatka metropoliin -keittokirjassaan (Readme 2025) herkullisia ruokavinkkejä kaikille japanilaisesta ruoasta kiinnostuneille.
Kaksikko vieraili viikonloppuna Huomenta Suomessa kertomassa kirjan taustoista ja synnystä. Samalla he paljastivat myös, mitkä japanilaiset ruoat ovat nyt huipputrendikkäitä meillä ja maailmalla.
Lue myös: Sushikokki kertoo, mikä markettisushissa mättää – "Aika kaukana siitä, mitä sen kuuluisi olla"
"Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää"
Studiossa maisteltiin muun muassa katsu sando -kolmioleipää.
– Se on siitä jännä, että vaikka se näyttää tavalliselta kolmioleivältä, niin se on japanilainen maitoleipä shokupan, Takala kertoi Huomenta Suomessa
Takala ja Björkell kuvaavat kirjassaan shokupania täysin ainutlaatuiseksi leiväksi.
– Shokupan on yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää, jota kerran maistettuaan kaupan pussitavara tuntuu suussa sahajauhoilta.

