Ruokatoimittaja löysi parhaan tavan valmistaa paistetut perunat.
The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Melissa Gaman testasi kuusi suosittua ja erilaista metodia paistettujen perunoiden valmistamiseen.
– Kun kaikki muu epäonnistuu, enkä tiedä, mitä tehdä illalliseksi, laitan pellillisen perunoita paistumaan ja mietin sillä välin muut ruoat. Perunat ovat edullista, monipuolista ja ultimaattista lohturuokaa, Gaman kirjoittaa.
Vaikka ruokatoimittaja paistaa perunoita säännöllisesti, ne eivät aina onnistu täydellisesti. Pienet tekijät, kuten öljyn määrä, uunin lämpötila tai pellin esilämmittäminen vaikuttavat lopputulokseen.
– Ihanteellinen paistettu perunani on rapea ja jokaiselta reunalta ruskistunut, jotta perunan hyvä maku korostuu.
Lue myös: Jere kuori perunan älyttömän helpolla tavalla
Paras valmistusmenetelmä selvisi testissä
Ruokatoimittajan testissä parhaaksi valmistustavaksi nousi amerikkalaiskokki J. Kenji López-Altin menetelmä.
Kokin parhaiden perunoiden salaisuus piilee muun muassa ruokasoodassa sekä perunoiden mausteissa.
