Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiä

Vietnamilaisten kanansiipien salaisuus on kalakastikkeesta tehtävä marinadi. Kuvituskuva.
Vietnamilaisten kanansiipien salaisuus on kalakastikkeesta tehtävä marinadi. Kuvituskuva. Shutterstock
Julkaistu 19.05.2025 17:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruokatoimittaja vinkkaa ohjeen vietnamilaisiin kanansiipiin.

Kuten jo aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerroimme, monen lätkäfanin pyhään kolminaisuuteen kuuluvat sporttibaari, olut ja kanansiivet eli wingsit. Kun jääkiekon miesten MM-kisat järjestettiin keväällä 2023 Tampereella, kanansiipiä myytiin kiekkofaneille suorastaan järjettömät määrät.

Kanansiivistä saa myös kotioloissa valmistettua superherkullisia.

Älyttömän hyvät kalakastikesiivet

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Marian Do vinkkaa nyt ohjeen älyttömän hyviin vietnamilaisiin kanansiipiin, joiden salainen raaka-aine on kalakastike. Kyseessä on sukuresepti, josta Marian on muokannut omanlaisensa. 

– Isoäitini valmisti kalakastikesiipiä usein isoissa erissä, kun kokoonnuimme perheenä yhteen. Hän ei koskaan friteerannut siipiä, vaan paistoi tai grillasi ne.

Marian kuvailee siipien makua samaan aikaan suolaisiksi, makeiksi, happamiksi sekä umamisiksi. 

– Kaikki ottivat aina lisää, kerran jos toisenkin. Ajan myötä myös tätini ja setäni alkoivat tehdä omia versioitaan, mutta isoäidin resepti oli se, josta kaikki sai alkunsa.

Marianin uunissa paistetut kanansiivet pyöritellään maustekastikkeessa, jossa on kalakastikkeen lisäksi limeä, valkosipulia, hunajaa ja chiliä. 

Lue myös: Tamperelainen siipiravintola sai yllättävän puhelun Kanadan kiekkojoukkueelta – epätavallinen torstai jäi omistajan mieleen

Resepti: Vietnamilaiset kalakastikesiivet

Kana:
n. 1,5 kg kanan siipiä (mieluiten "party wings" eli valmiiksi leikattuja siipipaloja)
1 ¾ tl karkeaa merisuolaa
1 ½ tl leivinjauhetta 

Marinadi:
2 rkl kalakastiketta
2 rkl hunajaa
2 rkl tuorepuristettua limemehua (n. 1 keskikokoisesta limestä)
1 rkl vettä
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
(1 punainen tai vihreä thaichili (bird’s-eye chili), ohuina viipaleina)
¼ dl hienonnettua tuoretta korianteria, jaettuna kahteen osaan

Tarjoiluun:
1 keskikokoinen lime, lohkoina
paahdettua sipulia

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmalla 180 °C). Vuoraa reunallinen uunipelti foliolla ja aseta sen päälle uuniritilä. Tämä auttaa siipiä kypsymään rapeiksi joka puolelta.
  2. Valmistele siivet: Kuivaa siivet talouspaperilla huolellisesti ja laita ne isoon kulhoon. Lisää joukkoon suola ja leivinjauhe. Sekoita käsin, kunnes siivet ovat tasaisesti mausteseoksen peitossa.
  3. Aseta siivet ritilälle yhteen kerrokseen niin, että ne eivät kosketa toisiaan. Paista siipiä 40–45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja nahka on rapeaa. Valmista tällä välin kastike sekoittamalla ainekset suuressa kulhossa.
  4. Käännä siivet paiston puolivälissä. Kun 40–45 minuutin paisto on ohi, käännä uuni grillivastukselle (grilli/ylälämpö). Grillaa siipiä vielä 7–10 minuuttia, kääntäen kerran, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan ja hieman paahteisuutta.
  5. Siirrä paistetut siivet kastikekulhoon ja sekoita, kunnes ne ovat kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Lusikoi kastiketta myös siipien päälle tarvittaessa.
  6. Nosta siivet tarjoiluastialle ja kaada loput kastikkeesta niiden päälle. Viimeistele tuoreella korianterilla ja paahdetulla sipulilla. Tarjoa limelohkojen kanssa. 
     

Lue myös: Juha tilaa kuukausittain tuhat kiloa suomalaisia kanansiipiä Espanjaan – MM-huuma valtaa ravintolan Fuengirolassa

Katso myös: Tällainen on suomalainen siipiravintola Espanjassa

4:12Fuengirolaan avattu ravintola kuljettaa Suomesta yli tuhat kiloa kanansiipiä kuukaudessa!The Hookin osaomistaja Juha Vuorio esittelee suomalaista siipiravintolaa, joka sijaitsee Fuengirolan kuuluisalla rantakadulla.

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaTodella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta"Näin valmistat helpot "mökkiranskalaiset" – täydellisiä dippaamiseen!Filet-OMG-Fish -kalaburgeriKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäRuotsalaisten uskomaton oivallus: Herkullinen ja superhelppo tapa valmistaa kanaa
RuokaRuoanlaittoBroilerinsiivetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 12:02
    Makeat vohvelit

    Vohveli- ja lettutaikinaan kannattaa lisätä yksi tärkeä ainesosa

  • 07:44
    Leivonta

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • Eilen17:16
    Arkiruoka

    Legendaarinen kanapasta: Tämä kermainen kastike on jättihitti

  • Eilen10:29
    Lounas

    Lounasravintoloissa kiistaton ilmiö – oletko huomannut tätä maanantaisin?

  • Eilen07:47
    Kasvikset

    Näin saat syötyä 800 grammaa kasviksia päivässä