Monia tuttuja elintarvikkeita ei kannattaisi laittaa jääkaappiin, ruotsalaisasiantuntija muistuttaa.
Ruotsalaisen kotitalousyhdistys Hushållningssällskapet Västran asiantuntija Eleonor Schütt listaa Aftonbladetille ruokia, joita ei tulisi säilyttää jääkaapissa. Ruokakonsulttina työskentelevä Schütt pitää työkseen muun muassa elintarvikehygienian koulutuskursseja terveydenhuollon henkilöstölle.
Lue myös: Tämän takia ruokia ei kannata laittaa muovirasioissa jääkaappiin
1. Kurkku ja tomaatti
Kylmälle herkkä kurkku voi muuttua jääkaapissa helposti vetiseksi ja pehmeäksi. Tämä heikentää kurkun makua ja rakennetta. Säilytä kurkku mieluummin huoneenlämmössä.
Sama pätee tomaatteihin. Ne menettävät makuaan jääkaapissa. Ota huomioon, että tomaatti kypsyy nopeammin huoneenlämmössä, joten ne tulee myös käyttää nopeammin kuin jääkaapissa säilytetyt tomaatit.
