Kalorinkulutus kattoon! Televisio-ohjelmilla huomattava vaikutus treenin tehokkuuteen

Katseletko televisiota juoksumatolla? Tutkimusten mukaan se kannattaa. Oikea kanavavalinta voi nimittäin tehostaa huomattavasti treeniäsi ja lisätä kalorinkulutusta. 

Katseletko Salkkareita samalla, kun poljet kuntopyörää? Vai oletko ennemminkin kokkiohjelmien ystävä? Useiden tutkimuksien mukaan se, mitä katselet televisiosta urheilusuorituksen aikana, voi vaikuttaa merkittävästi harjoituksen tehokkuuteen.

Erityisen tehokkaana liikuntasuorituksen kannalta pidettiin urheiluun liittyvien ohjelmien katselemista.

Urheilun katseleminen paras vaihtoehto 

Urheilusuorituksen katseleminen lisäsi lähes poikkeuksetta katselijan verenkiertoa, sykettä ja hengitystä, sekä lisäsi hien eritystä. Mitä nopeatempoisempi laji on kyseessä, sitä paremmin se tehostaa omaa suoritustasi. 

Esimerkiksi jännittävään jalkapallopeliin eläytyminen voi saada sinut polkemaan kuntopyörää nopeammin. 

Urheilullisten ihmisten katsominen innostaa myös osaltaan treenaamaan kovempaa. Urheilullisten vartaloiden katseleminen voi saada sinut ajattelemaan toden teolla omaa kesäkuntoasi. 

Sen sijaan kokkiohjelmien katseleminen voi viestiä syömishäiriöstä. Kokkiohjelmien katselija unelmoi ruoasta ilman, että pääsee itse nauttimaan siitä. 

Aika ja kalorit kuluvat

Olipa kyseessä mikä ohjelma hyvänsä, se saa ajan kulumaan tavallista nopeammin. Jos muuten lopettaisit kuntopyöräilyn jo kymmenen minuutin jälkeen, voi puolen tunnin televisio-ohjelma saada sinut jatkamaan polkemista ohjelman loppuun saakka.

Esimerkiksi 70 kiloinen henkilö kuluttaa kuntopyörää polkiessaan puolen tunnin jakson aikana 200 kaloria. Rauhallinen juoksu puolestaan kuluttaa samassa ajassa noin 350 kaloria. Soutulaiteella kuluu puolessa tunnissa noin 250 kaloria.

Jos katselet televisiota kuntoilun yhteydessä, ota huomioon, että myös television sijainnilla on merkitystä. Liian korkealla sijaitsevan television katselu voi nimittäin aiheuttaa pitkällä aikavälillä niskakipuja. 

Katso treenivinkki videolta:

Lue myös:

    Uusimmat