Kalervo Kummola häkeltyi Tampereen areenan reaktiosta – erityinen hetki tiivisti muutoksen yleisössä: ”Heilahtanut laidasta laitaan”

Jääkiekkoliiton kunniapuheenjohtaja Kalervo Kummola jakoi tuttuun tapaan kultamitaleja Suomen joukkueen jäsenille voitetun MM-finaalin jälkeen.

Pitkän työn Tampereen kotiki8sojen ja kaupungin upouuden areenan eteen tehneelle Kalervo Kummolalle tuore maailmanmestaruus maistui erityisen makealta.

– Oli vähän samanlainen fiilis kuin ensimmäinen maailmanmestaruus vuonna 1995. Olihan tämä ainutlaatuista, että se tapahtui Tampereella ja uudessa areenassa. Tämä meni niin nappiin, ettei enempää voi mennä, Kummola tunnelmoi.

– Kisat meni hienosti, uusi halli, ja tämä kruununa päälle, niin ei enempää voi odottaa.

Kummola pääsi itsekin maistelemaan voittoa erityisellä tavalla ottelun jälkeen. Kun Rautakansleri nosteli MM-pokaalia ilmaan, yleisö osoitti 76-vuotiaalle kiekkopomolle lämpimästi suosiotaan.

– Se tuntui tosi hienolta. Jo jossain alkusarjan pelissä näyttivät mediakuutiossa meikäläistä, ja kun olin tiistaina Tshekki-matsissa jakamassa palkintoja, niin se on ollut hieno tunne, kun kansa on hurrannut, Kummola myhäilee.

”Porukka vihelsi”

Kummolan suosio ei ole ollut aina yhtä varauksetonta suuren yleisön keskuudessa.

– Se on heilahtanut laidasta laitaan, Kummola myöntää.

– Esimerkiksi kotikisoissa 2012 porukka vihelsi mun alkupuheenvuorolle.

Tuolloin vielä tiukasti Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajuudesta otettaan pitänyt Kummola nähtiin kymmenen vuotta sitten pääsyyllisenä MM-kisalippujen korkealle hinnoittelulle. Suomi järjesti kisat jaetusti Ruotsin kanssa.

– Ruotsalaiset aloittivat halpamyynnin lippujen kanssa, niin Suomen media sai siitä aiheen ruveta ampumaan, Kummola muistelee.

Vuonna 2016 Jääkiekkoliiton puheenjohtajuudestaan luopunut Kummola näyttäytyy ihmisten silmissä kenties enemmän uransa muodostaman kokonaisuuden kautta.

– Tämä hallikin on ehkä vähän vaikuttanut, mutta hieno tunne joka tapauksessa kaikkien näiden vuosien jälkeen. Kai se Valko-Venäjää koskenut taistelu (Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa) toi ihmisille toista puolta näkyviin, Kummola pohtii.

Kolmen aikaan yöpuulle

Tampereen areenan loppuseremonioiden jälkeen Kummola jatkoi kultajuhlintaa kaupungin ytimessä.

– Mentiin paikalliseen ravitsemusliikkeeseen kello yhdeltä. Joukkue tuli sinne kahden jälkeen. Siellä oli vaimoväki ja tunnelma oli katossa. Kolmen aikaan lähdin yöpuulle, Kummola raportoi.

MM-kisojen järjestelytoimikunnan varapuheenjohtajana toiminut Kummola uskoi saman porukan jatkavan myös vuoden päästä järjestettävissä kotikisoissa, jotka jaetaan Latvian kanssa.

– Ei tästä voi paremmaksi laittaa, mutta yhteistyö Latvian kanssa on ensimmäinen tärkeä asia, joka pitää saada alulle.

Kevään 2023 MM-kisojen mitalipelit pelataan tämän kevään tapaan Tampereella.

Lue myös:

    Uusimmat