Jopa 1 000 kilometrin ajomatka yhdellä latauksella? Kiinalainen akkujätti väittää rikkovansa ennätyksiä uudella teknologiallaan

BMW esitteli iX M60 -sähköauton 1:20
BMW iX M60 -sähköauto kunnioittaa saksalaisvalmistajan M-divisioonan 50-vuotista historiaa.

Sähköautoilijoille hyviä uutisia, sillä kiinalaisen akkuvalmistaja CATL:n uusin kolmannen sukupolven teknologia lupaa 1 000 kilometrin ajomatkan yhdellä latauksella. Yritys kertoo tiedotteessaan aloittavansa akkujen massatuotannon ensi vuonna.

Lupaavan toimintamatkan lisäksi akun tilavuushyötysuhde on 72 prosenttia ja energiatiheys 255 wattituntia kilogrammaa kohti. Akku saadaan ladattua täyteen pikalatauksella kymmenessä minuutissa, ja kerrotut lukemat ovat maailman huipulla.

Verrattaessa esimerkiksi ominaisuuksiltaan samankaltaiseen Teslan 4680-akkuun, uusi Qilin-niminen akku lupaa 13 prosenttia enemmän tehoa, mikä taas kasvattaa auton toimintamatkaa, uutisoi Autonews.

Tiedotteessa kuvataan, että akun rakenteissa komponentit sijoitetaan tarkasti, mikä osaltaan parantaa sen suorituskykyä.

Lisäksi Qilin-akussa on välikerros, missä sisäinen poikkipalkki, nestejäähdytyslevy sekä lämpötyyny ovat integroituna yhteen. Välikerroksessa on myös siltojen kaltaisia rakenteita, jotka auttavat akkukennoa kestämään sen sisäisiä muutoksia tehden rakenteesta joustavan.

CATL on yksi maailman suurimmista akkuvalmistajista, ja se on perustettu vuonna 2011. Se valmistaa akkuja muun muassa Volkswagenille, BMW:lle ja Teslalle.

Yhtiö ei vielä tässä vaiheessa paljasta onko yksikään sähköautojen valmistaja tehnyt vielä akkutilausta, mutta akun kerrotaan läpäisseen jo kaikki sen turvallisuutta kartoittavat testit.

Lue myös:

    Uusimmat