Jätä puhelin makuuhuoneen ulkopuolelle – piristää seksielämää

Puhelin kannattaa ehdottomasti jättää makuuhuoneen ulkopuolelle yöksi.

Nykyään kaikki tuntuvat kantavan puhelimiaan paikasta toiseen. Kännykät eksyvät usein myös yöpöydälle tai jopa sänkyyn asti vilkkuvin valoin ja äänekkäin hälytysäänin. Älypuhelin on syytä jättää pois makuuhuoneesta, jotta yö sujuu entistä paremmin.

1. Huomio kiinnittyy rakkaaseen

Valitettavasti puhelimet vievät huomiota myös kumppanistamme, sillä selailemme jatkuvasti uusimpia uutisia, Facebookia tai pelaamme erilaisia kännykkäpelejä. Kännykkä kannattaa jättää pois ainakin makuuhuoneesta, jotta huomio kiinnittyy omaan kumppaniin. Tällainen käytös piristää seksielämää huomattavasti. Viime vuonna julkaistun yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan 72 prosenttia pitivät puhelintaan vajaan kahden metrin päässä itsestään koko ajan. Ällistyttävää on, että tutkimuksen aikana huomattiin myös, että noin 20 prosenttia nuorista aikuisista puhuivat puhelimessa jopa seksin aikana.

2. Viestittely vähenee

Yleensä yön pikkutunneillakin tulee vilkuiltua puhelinta mahdollisten ryhmäkeskusteluiden ja pelien push-viestien takia. Unohda pelihimosi ja pakollinen tarve olla tavoitettavissa koko ajan ja jätä puhelin suosiolla makuuhuoneen ulkopuolelle.

3. Lukutuokio

Kun jätät puhelimen pois makuuhuoneesta, nappaat todennäköisemmin mielikuvitusta rikastuttavan kirjan käteesi kännykän sijaan.

4. Rentoudut

Olo on paljon rentoutuneempi, kun et jatkuvasti joudu kuulemaan erilaisia hälytysääniä tai näe, kuinka valot syttyvät kännykän ruudulle. Puhelimen ollessa lähelläsi saatat aivan huomaamattakin kuvitella, että joku soittaa sinulle tai lähettää tekstiviestin. Kun jätät puhelimen kauemmaksi, niin rentoudut paremmin ja et ajattele kännykkäsi pirisevän jatkuvasti.

5. Keskityt hetkeen

Älylaitteiden ollessa läsnä on jatkuvasti sellainen tunne, että täytyy olla selvillä maailmalla tapahtuvista käänteistä. Kun jätät puhelimen pois makuuhuoneesta tai läheisyydestäsi kokonaisuudessaan, niin pystyt keskittymään nykyhetkeen paremmin.

6. Uni saapuu nopeammin

Yritä välttää puhelimen käyttöä noin puoli tuntia tai tunti ennen nukkumaanmenoa, jotta pystyt todella rentoutumaan ja vältyt kännykän ruudun siniseltä valolta. Tämä sininen valo nimittäin vaikuttaa heikentävästi uneen, koska se häiritsee kehossa luonnollisesti esiintyvän niin sanotun pimeähormonin eli melatoniinin eritystä.

Lue myös:

    Uusimmat