Jannen vaimo koki kauhunhetkiä, kun jokin mäjäytti auton lasin säpäleiksi moottoritiellä – "Kun vaan lapset ymmärtäisivät, mitä voi sattua"

Kemissä Janne Anttilan vaimo koki pahan säikähdyksen ajaessaan moottoritiellä, kun sillalta räsähti jotain auton vasemmanpuoleiseen etulasiin.

Tapaus sattui maanantaina puoli viiden aikaan kesken matkan töistä kotiin. 

– Vaimo oli ajanut moottoritietä ja alittanut tien ylittävän sillan. Heti kun hän ajoi sillan alta, losahti kuskin puolen ikkuna rikki ja lasia alkoi tulemaan syliin, toteaa Janne Anttila MTV Uutisille.

Vaimo selvisi tapauksesta säikähdyksellä ja vammoitta.

– Onneksi sai pidettyä auton tiellä, onhan se säikähdys iso.

Tilanteessa olisi voinut käydä pahemmin, jos mätkähdys olisi osunut hieman eri kohtaan.

– Vähän kun olisi enemmän keskemmälle osunut, sehän olisi tullut tuulilasista suoraan läpi vaimoa kohti.

Tarkkaa tietoa siitä, mitä lasiin osui, ei ole. 

– Pakkohan siinä on olla joku ulkopuolinen olla, kun lasi on tullut sisään päin, mutta autosta ei löytynyt sisältä mitään, Anttila kertoo.

Muitakin tapauksia

Janne Anttilan tietoon on tullut, että Kemissä muihinkin autoihin olisi tehty ilkivaltaa esimerkiksi heitettämällä kananmunia alas sillalta.

Anttilan vaimo oli ollut heti tapauksen jälkeen yhteydessä hätäkeskukseen.

Lapin poliisilaitos tiedottaakin, että tapaus on myös virkavallan tiedossa. Poliisin mukaan sillalta alas heitetyt asiat ovat olleet muun muassa kananmunia.

– Tällaiset tapaukset ovat hyvin vaarallisia, etenkin nyt kun kelit ovat liukkaat. Autoilija ei pysty varautumaan tällaisiin yllätyksiin eikä tiedä, mikä autoon osui. Näin pienikin väistöliike, varsinkin moottoritiellä, missä nopeudet ovat suuria, voi johtaa kolariin tai ulosajoon, painottaa komisario Seija Granat.

Janne Anttila toivoo, että vanhemmat käsittelisivät asiaa kotona lasten kanssa.

– Kun vaan lapset ymmärtäisivät, mitä voi sattua. Onneksi nyt säästyttiin henkilövahingoilta. Lasia saa uutta, mutta jos tämä jatkuu, on vain ajan kysymys, kun sattuu pahempaa, Anttila pohtii.

Poliisi on Anttilan kanssa samoilla linjoilla, ja muistuttaa, että vaikka alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, lapsi voi silti joutua vahingonkorvausvastuuseen.

Lue myös:

    Uusimmat