Jääkiekon MM-kisoihin saapui kovan luokan superlupaus – 195-senttistä jättiläistä povataan NHL:n ykkösvaraukseksi

Jääkiekon MM-kisat alkavat Latviassa – tätä kaikkea on lupa odottaa 7:16
Video: Jääkiekon MM-kisat alkavat Latviassa – tätä kaikkea on lupa odottaa

Jääkiekon MM-kisat pyörähtävät käyntiin tänään perjantaina Latvian Riiassa. Kisoissa nähdään kovan luokan NHL-superlupauksia, kuten esimerkiksi Suomen Anton Lundell. Yksi herkullinen tapaus löytyy Kanadan takalinjoilta. 18-vuotiaan Owen Powerin nimi pyörii nyt asiantuntijoiden huulilla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Koko kiekkomaailman poikkeuksellinen kausi näkyy myös MM-kisoissa. Mukaan ei ole saatu aivan A-luokan tähtinimiä. Esimerkiksi Kanada on turvautunut aiempaa enemmän nuorempaan osaamiseen.

– Edessä on mielenkiintoiset kisat siinä mielessä, että nyt voidaan nähdä hieman tuntemattomampien nimien esiinmarssi. Esimerkiksi Owen Power on erittäin mielenkiintoinen seurattava pelaaja. Kisoissa nähdään tulevia kärkivarauksia ja jo kärkipaikoilla varattuja pelaajia, C Moren asiantuntija Sami Kapanen huomioi.

Kapanen mainitsi nimeltä Kanadan puolustuksen jättiläisen, peräti 195 senttiä pitkän Powerin. 18-vuotias puolustaja on tällä hetkellä vahvin ehdokas NHL:n tulevan kesän varaustilaisuuden ykkösnimeksi.

Muun muassa TSN:n Bob McKenzie ja Sportsnetin Sam Cosentino nostivat Powerin listojensa kärkeen.

Isokokoista ja hyvin liikkuvaa Poweria on verrattu muun muassa NHL-seura Tampa Bay Lightningin supertähtipuolustajaan Victor Hedmaniin.

Isossa kuvassa muun muassa Kanadan ja Yhdysvaltojen joukkueet eroavat normaalista.

– Heillä on ollut aiemmissa kisoissa supertähtiä ja heillä on riittänyt hyökkäysvoimaa aina sinne nelosketjuun asti. Nyt kun voima on rajallisempaa, heidän täytyy lähestyä turnausta eri tavalla. Nyt viisikon kokonaisuus on isompi asia kuin aiemmin. He ovat voineet turvautua yksilöiden ratkaisuvoimaan, minkä avulla he ovat ratkoneet pelejä. Nyt sitä yksilövoimaa ei niin ole ja sen takia heidän täytyy keskittyä vielä tarkemmin viisikkona toimimiseen, Kapanen avaa.

– Kisoissa nähdään vähän erilaisia identiteettejä. Muuttuneita joukkueita, Kapanen naulaa lähtökohdat.

Lue myös:

    Uusimmat