Mainos

Ikäviä seurauksia terveydelle: Älä koskaan mene nukkumaan vihaisena!

Me kaikki tiedämme vanhan sanonnan, jonka mukaan nukkumaan ei koskaan kannattaisi mennä vihaisena. Tällä tavalla voi olla tuhoisia seurauksia parisuhteellesi, mutta yllättäen myös terveydellesi. 

Jos haluat välttyä muistiongelmilta, päänsäryltä ja lihaskivuilta, älä koskaan paina päätäsi tyynyyn vihaisena. Iowan yliopiston tutkimuksessa tultiin nimittäin siihen tulokseen, että negatiiviset tunteet vaikuttavat yllättävänkin paljon siihen, kuinka hyvin nukut yösi. 

Ja kuten kaikki tietävät, unella on merkittävä rooli kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. 

Mököttäjien unenlaatu suurimmassa vaarassa

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt jaettiin kolmeen ryhmään sen perusteella, kuinka he käsittelevät vihan tunteita. Yksi ryhmä koostui niistä, jotka purkavat vihan tunteet läheisiinsä. Toinen ryhmä koostui puolestaan niistä, jotka mököttävät ja käyvät vihan tunteita läpi omassa mielessään. Kolmas oli kontrolliryhmä, jonka jäsenet pystyvät hallitsemaan tunteitaan ja pysyvät tyynenä tilanteessa kuin tilanteessa.

Jokaisen osallistujan unta seurattiin viikon ajan mittarilla, ja tulokset olivat hämmästyttäviä. Tutkimuksessa tultiin nimittäin siihen tulokseen, että vihansa sisällään pitävillä ihmisillä unenlaatu oli muihin ryhmiin verrattuna huonolaatuisinta. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu pääasiassa siitä, että päässä pyörivät vihaiset ajatukset ja tilanteeseen turhautuminen vaikeuttavat rauhoittumista ja näin ollen nukahtamista.

Toinen syy siihen, miksi vihan tunteet saattavat pitää sinut hereillä, löytyy fysiikasta. Kun henkilö tuntee raivoa, se saa veren virtaamaan suonissa ja sydämen sykkeen kiihtymään, mikä taas vaikeuttaa nukahtamista.

Joten, jos jokin asia ärsyttää tai on saada sinut raivon partaalle, yritä selvittää asia ennen nukkamaanmenoa. Muussa tapauksessa saatat joutua käymään asiaa läpi mielessäsi koko yön.

Lähde: Independent

***

0:49

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja