Huuhkajien kapteeni antoi palaa ottelun jälkeen – tukisti joukkuettaan: ”Se on jokaisen omalla vastuulla”

Teemu Pukin komean osuman voit kurkata tästä Tulosruudun lähetyksestä.

Huuhkajien kapteeni ja maalivahti Lukas Hradecky harmitteli Romania-ottelussa nähtyä Suomen heikkotasoista puolustamista ja yleisesti passiivista otetta.

Romania oli ottelussa kauttaaltaan hallitsevampi osapuoli. Se vei maalintekoyritykset nimiinsä murskaavasti 16–7 ja maalia kohti suuntautuneet laukaukset vieläkin selvemmin 6–1. Leimallista Suomen aneemiselle esitykselle oli se, että vaikka Romania hallitsi palloa enemmän, se vei myös vastahyökkäystilaston lukemin 10–6.

Suomi lähti otteluun tavoitteenaan pitää palloa, mutta jäi lopulta enemmän perässä juoksijaksi, eikä intensiteetti varsinkaan ottelun toisen puoliajan alussa riittänyt Kansojen liigan B-tasolle. Juuri keskellä tätä heikkoa vaihetta Romania iski 1–1-tasoituksen.

Florin Tanase pääsi luvattoman rauhassa laukomaan pallon alakulmaan rangaistusalueen sisällä ottelun 52. minuutilla. Tanaselle siunaantui aikaa, kun toppari Leo Väisänen lähti miesvartioinnin sijaan peittämään keskitystä, mutta koko joukkue sortui tilanteessa sivustaseuraamiseen.

– Noin lähellä maalia ei palloa voi saada ottaa haltuun. Se on päivänselvää. Jonkun siinä pitäisi olla lähempänä. Se ratkaisi, että ei voitettu. Olihan meillä se paikka vielä (sen jälkeen), mutta sellainen pallonhallinnan kautta tuleva dominointi puuttumaan. Romania oli aktiivisempi ja ansaitsi sen, valitettavasti, maalivahti ja kapteeni Lukas Hradecky paalutti.

– Jäi vähän piippuun se tuleminen toisella jaksolla. Tuli liikaa välimatkoja ja annettiin palloa Romanialle. He tietenkin hyödyntävät sen jossain vaiheessa. Olihan niillä enemmän paikkoja kuin meillä.

Hradecky ei osannut selittää, mitä puoliaikatauolla tapahtui, kun joukkue oli niin kipsissä toisen puoliajan alussa. Kopissa oli yritetty löytää lääkkeitä Romanian aktiiviseen pelaamiseen, mutta kentällä ei sellaisesta ollut merkkejä.

– En tiedä, mistä se johtuu. Se on jokaisen omalla vastuulla tulla valmiina ulos kopista. Me ihmiset ollaan välillä kummallisia. Mutta ihan turhaan me tätä paisutellaan. Se heikko vaihe tuli, Romania ratkaisi siitä, ja se on perseestä, Hradecky totesi.

Suomi ei oikein onnistunut luomaan maalipaikkoja pallonhallinnallaan. Teemu Pukin maali syntyi hyökkäyspään pallonriistosta, vaihtomies Benjamin Källman sai paikkansa vastaiskuista, ja Väisänen puski hyvästä paikasta kulmapotkun jälkitilanteesta.

– Eihän meillä taaskaan paljoa paikkoja ollut. Totta kai, kun pelataan tavallaan viiden alakerralla, se on vähän puolustusvoittoisempaa. Enemmän pitäisi pallonhallinnan kautta pystyä luomaan pitkiä hyökkäyksiä ja paikkoja, Hradecky tunnusti.

1–1-tasurin myötä Suomi tarvitsee mahdollisesti voiton maanantaina Podgoricasta pysyäkseen Kansojen liigan B-tasolla. Hradeckya miellytti se, että seuraava peli on edessä jo pian.

– Mielellään tässä pelaa. Montenegrollakin on ollut kovia tuloksia. Se on pystynyt lyömään näitä jengejä, joita me ei olla lyöty. Ei se varmaan helppo ilta tule olemaan. Tiedetään panos, voitolla ollaan kakkosia. Se riittää meille.

Suomi kohtaa Kansojen liigan päätöskierroksella vieraissa Montenegron maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat