Unista, Huuhkajat! Suomi jäi Romaniaa vastaan tasapeliin – Teemu Pukin upea maali ottelun harvoja valopilkkuja

Vaikka kotimaisissa palloilusarjoissa on tuskailtu tänäkin vuonna yleisömäärien kanssa, miesten maajoukkueet vaikuttavat liikuttavan ihmisiä kotisohviltaan yhä kiitettävällä tavalla. Siitä osoituksena kävi myös Huuhkajien Kansojen liigan ottelu Romaniaa vastaan perjantai-iltana.

Olympiastadionille oli raahautunut yli 20 000 katsojaa, jotka virittivät katsomossa huumaavan tunnelman siitä huolimatta, että ottelun urheilullinen panos, vaikkakin olemassa, oli jokseenkin ohut.

Ottelu ei alkanut Suomen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Romania iski aggressiivisesti kiinni kotijoukkueen pallolliseen peliin, eikä päästänyt sitä rakentelemaan rauhassa omia hyökkäyksiään. Sen sijaan Romania piti itse pitkiä jaksoja palloa ympäri kenttää ja pakotti suomalaiset juoksemaan pallon perässä.

Yksi Romanian pisimmistä pallottelujaksoista päättyi kuitenkin vieraiden kannalta murheellisesti ottelun 11. peliminuutilla. Suomen hyökkääjien prässääminen pakotti Romanian maalivahdin Andrei Radun hätäiseen avaukseen, jonka kautta pallo päätyi ahtaaseen paikkaan ja lopulta Rasmus Schüllerin haltuun. Onni Valakarin, Jere Urosen ja Fredrik Jensenin hyvin rakenneltu laitapeli löysi lopulta Glen Kamaran nousun Romanian rangaistusalueelle ja aiheutti paniikin vieraiden maalin edessä.

Romanian puolustajan Nicusor Bancu surkea purku pysähtyi Valakarin jalkaan. Vihdoin Suomen avauskokoonpanoon noussut keskikenttätaituri tarjoili vierelleen Teemu Pukille, joka latasi pallon rintapotkulla vastustamattomasti maaliverkkoon.

Pukki iski Norwich Cityn edellisessä ottelussa kaksi maalia, mikä näkyi itseluottamuksena ratkaisuhetkellä.

1–0-johtomaalista huolimatta ensimmäistä puoliaikaa ei voi kuvailla olleen Suomen hallussa oikein millään muulla mittarilla. Vieraat hallitsivat palloa ja loivat tukun vaarallisia maalipaikkoja. Lukas Hradeckyn vartioiman veräjän kehikko kolisi kahdesti yhden punaisen minuutin aikana.

Passiivinen puolustaminen maalin edessä enteili jo tulevaa.

Tanase tasoitti Suomen puolustuksen katsellessa vierestä

Suomi aloitti toisen puoliajan vielä passiivisemmin kuin se päätti ensimmäisen ja Romania sai myllyttää jatkuvasti keskityksiä vaarallisen läheltä kotijoukkueen rangaistusalueesta.

Unisuus kostautui 52. minuutilla, kun keskikenttäpelaaja Florin Tanase pääsi laukomaan pallon maaliin Suomen rangaistusalueen sisältä käytännössä ilman minkäänlaista estelyä puolustukselta.

Kun edes 1–1-takaiskumaali ei herättänyt Huuhkajia nokosiltaan, Kanerva joutui reagoimaan tuplavaihdolla. Hieman sivustakatsojiksi ajautuneet Jensen ja Valakari saivat tehdä tilaa Benjamin Källmanille ja Lucas Lingmanille, jotka kiistatta sähköistivät Suomen hyökkäyspelaamista.

Keskikentälle tullut Lingman löysi loistavilla palloillaan useita kertoja pystyjuoksuja tehneen väkivahvan Källmanin, joka oli laukoa ottelun ratkaisun harhautustensa päätteeksi ottelun 83. minuutilla. Matala laukaus painui niukasti ohi takatolpasta.

Suomen hyökkäyspelin piristymisestä huolimatta myös Romania loi edelleen vaarallisia hyökkäyksiä kohti Hradeckyn maalia ja oli lopulta kenties lähempänä voittoa.

Pelitapahtumien valossa 1–1-tasatulosta voi pitää oikeutettuna, ja Suomen Kansojen liigan lohkotilanteen kannalta jopa suotuisana.

Suomi voi varmistaa B-liigan lohkonsa kakkossijan voittamalla Montenegron maanantaina Podgoricassa.

Lue myös:

    Uusimmat