Hersyvän "Olet onnekas" -pullopostin lähettäjä löytyi! 10-vuotiaiden kaverusten lähettämä viesti seikkaili Lierulammen kiemuroissa uskomattoman matkan

MTV Uutiset kertoi torstaina Sarista, joka löysi uuden vuoden iloksi mökkirannastaan pullon, jonka sisällä oli helmiä, höyheniä ja hauska viesti. Pullo ehti seikkailla Ikaalisten järvimaisemassa yli puoli vuotta, mutta pullon lähettäjä löytyi muutamassa päivässä.

– Näin jutun Facebookissa ja huomasin, että käsiala ja kirjepaperi näyttävät tutuilta, kertoo Saana Koskensalo, joka on toisen pullopostin laatineen tytön äiti.

Koskensalon mukaan hänen 10-vuotias Aida-tyttärensä sekä samanikäinen kaverinsa Aada lähettivät pullopostin liikkeelle Männiäisten uimarannalta Ikaalisten Kartusta 11. toukokuuta 2019.

Melkoinen pulloretki

Pullo seilasi kesän ja syksyn yli Kyrösjärven Aureenloppeen, josta se on mitä ilmeisimmin sujahtanut mutkittelemaan Lierulampeen. Yksi lammen haaroista avautuu Vääräjokeen, josta Sari Tapiola löysi pullon uudenvuodenpäivänä.

"Olet onnekas, löysit tämän. Moni muukin olisi voinut löytää tämän, mutta se olit sinä joka tämän löysi:-)", luki pullopostin viestissä.

– Olen toivottanut itse tällä kertaa kaikille onnekasta uutta vuotta enkä onnea uudelle vuodelle. Täsmälleen sama sanavalinta toistui pullopostissa: "Olet onnekas", Tapiola hämmästeli MTV Uutisille 2. tammikuuta.

Onnekas Tapiola todellakin oli, sillä pullon lähetys- ja löytöpaikan välillä on linnuntietäkin kymmenisen kilometriä. Lierulammen mutkan lisäsivät oman haasteensa pullon etapille.

"Tosi innoissaan"

Saana Koskensalo ei tiennyt tyttärensä touhuista mitään. Kun hän näki tutun käsialan, kysyi hän tyttäreltään, onko kirje tutun näköinen.

– Sieltä tuli sellainen luettelo pullon sisällöstä, että varmaa oli, Koskensalo naurahtaa.

– Hän oli kyllä tosi innoissaan pullon löytymisestä. Ja olipa ilahduttavaa, kuinka positiivisen viestin olivat kirjoittaneet, Koskensalo jatkaa.

Äidin mukaan tytär ei ole aiemmin harrastanut pullopostittelua.

– Kukaan muu ei ainakaan ole soittanut pullon löytymisestä, Koskensalo jatkaa.

Entisajan talvina pullo olisi kadonnut

Tämäkin pullo olisi saattanut jäädä löytymättä, jos Suomessa olisi yhä vanhan ajan talvia.

Tähän aikaan vuodesta Kyrösjärvikin on yleensä ollut jo jäässä, mutta nyt reitti on sula Vääräjoelle asti.

Koskensalot sekä pullon löytäjä Sari Tapiola ovat jo alustavasti sopineet tapaamisesta, jossa käydään ainakin läpi pullon erikoista reittiä.

Täydennetty ingressiin sana lähettäjä 9.1.2020 kello 16.55.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja