Mainos

HBO, Amazon ja muut viihdejätit liittoutuvat laitonta nettilataamista vastaan

Elokuvien ja sarjojen nettipiratismi on saanut maailmanlaajuiset elokuvayhtiöt, suoratoistopalvelut ja viihteen jakelijat varpailleen. Myös piraattisivustot ovat siirtyneet käyttämään suoratoistoa.

Suuret viihdeteollisuuden yritykset ovat perustaneet liiton elokuvien ja sarjojen laitonta lataamista ja jakelua vastaan. Uusi liitto, Alliance for Creativity and Entertainment, aikoo toimia yhteistyössä viranomaisten kanssa nettipiratismin hillitsemiseksi ja kitkemiseksi.

Liittoumaan ovat ilmoittautuneet muun muassa HBO, Amazon, Netflix, BBC Worldwide ja liuta suuria Hollywood-studioita.

Liittouma mainitsi lehdistötiedotteessaan, että piratismi on kehittynyt digitaalisen jakelun rinnalla. Tämä on näkynyt muun muassa laittomien suoratoistopalvelujen suosiossa, jotka liiton mukaan keräsivät viime vuonna yli 21 miljardia sivulatausta.

Toistaiseksi ACE-liittouman toimintasuunnitelma on vielä epämääräinen. Nähtäväksi jää, millaista vaikutusta uudella liittoumalla on piratismiin. Mutta koska monet suuret elokuvastudiot ja suoratoistopalvelut ovat lähteneet mukaan uuteen liittoumaan, on nyt kuitenkin selvää, että viihdeteollisuus suhtautuu laittomaan lataamisen tosissaan.


---

1:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.