Harvinainen sairaus sai 5-vuotiaan pojan koko ihon "palamaan karrelle": "Jopa jalkapohjien nahka ja sormenkynnet lähtivät irti"

Ollie Williams vaivutettiin koomaan harvinaisen sairauden vuoksi. Pojan iho oli rakkuloiden ja palovammojen peitossa, kertoo brittiläissivusto The Sun

Ollie Williams oli vain viisivuotias, kun hän joutui tosissaan taistelemaan elämästään.

Kaikki alkoi pienestä ihottumasta, joka oli ilmestynyt Ollien korvan taakse. Vain tunnin kuluessa ihottuma levisi ympäri pojan kehoa. Punoittava iho oli kuin yhtä suurta rakkulaa, ja huolestuneen äidin silmissä ihottuma muistutti palovammaa.

Kun perheenäiti soitti terveyskeskukseen, erikoisen reaktion oletettiin olevan "virusinfektio", joka menisi tavallisella kipu- ja tulehduslääkkeellä ohitse.

– Tiesin syvällä sisimmässäni, ettei kyse ollut vain siitä. Olin hänen vierellään koko yön, pojan äiti Carly muistelee kauhun hetkiä.

Tilanne paheni yhdessä yössä – poika vaivutettiin koomaan

Tilanne oli saanut aamuun mennessä kauhistuttavan käänteen: palovammat olivat levinneet vauhdilla pojan kasvoissa ja muualla kehossa – jopa silmät olivat "sulaneet" umpeen.

Kun Ollie kiidätettiin sairaalaan, lähes tunnistamattomaksi muuttunut poika vaivutettiin koomaan, jotta palovammojen leviäminen saatiin hidastumaan.

Näky kuin kauhuelokuvasta: "Ollie oli kuin muumio"

Näky oli kuin kauhuelokuvasta: Ollien iho, suu ja silmät olivat kuin karrelle palanutta ja kirkuvan punaisena helottanutta muovia.

– Hänen ihonsa oli päästä varpaisiin rakkuloiden peitossa, ja se irtosi: jopa jalkapohjien nahka ja sormenkynnet lähtivät irti.

Ollie siirrettiin palovammojen hoitoon erikoistuneeseen hoitoyksikköön, jossa pojalle tehtiin useita ihonsiirtoja.

– Ollie oli kääritty kuin muumio, äiti kuvailee.

Muun muassa Mirror-lehti on julkaissut sivuillaan hyvin arkaluontoista materiaalia siitä, miltä Ollie näytti sairauden riepottelemana. Kuvat eivät sovellu herkille! 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Vanhempien piti varautua pahimpaan

Myöhemmin erikoiselle ihosairaudelle löytyi oikea diagnoosi: Ollie kärsi erittäin harvinaisesta Stevens-Johnsonin oireyhtymästä, joka saattaa aiheutua lääkeaineesta.

– Lääkärit hämmentyivät täysin. Vain kaksi sairaanhoitajaa ja yksi lääkäri olivat törmänneet vastaavanlaiseen tapaukseen aiemmin, äiti toteaa.

Sen lisäksi, että hengenvaarallinen sairaus oli viedä pojan hengen, hän sairastui sairaalassa ollessaan verenmyrkytykseen. Lääkärit kehottivat pojan vanhempien varautumaan pahimpaan: Ollien säilyminen hengissä oli hiuskarvan varassa.

– Se oli elämäni kauheinta aikaa. Olimme varmoja, että menetämme poikamme, äiti muistelee.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Toipuminen ottaa aikansa

Ollie on jo kotiutunut sairaalasta, mutta toipuminen on vielä käynnissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Sen lisäksi, että pienen pojan keho on täynnä punaisia arpia, hänen sisäelimensä, kuten keuhkonsa ja sydämensä, vaurioituivat oireyhtymän riepotellessa pientä kehoa.

Saamiensa fyysisten vammojen vuoksi Ollie ei kykene kävelemään omin voimin, vaan hän tarvitsee liikkumiseen apuvälineitä.

Ollie käy nyt säännöllisesti fysioterapeutin vastaanotolla ja opettelee kävelemään uudelleen. Pojan vanhemmat ovatkin kiitollisia hoitohenkilökunnalle, joka osasi reagoida pojan harvinaiseen sairauteen ajoissa.

– Ilman lääkäriä ja sairaanhoitajia Ollie ei olisi täällä. En voi kiittää heitä tarpeeksi, Carly sanoo tunteikkaana.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun, Mirror, Facebook, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja