Mainos

Hämmentävä näky: Poliisin käyttöön Segway-henkilökuljettimia – katso video!

1:36

MTV Autot kävi tutustumassa poliisin uusiin henkilökuljettimiin.

Helsingin poliisilaitokseen on hankittu sähkökäyttöisiä kaksipyöräisiä henkilökuljettimia, joita tullaan käyttämään jalkapartioinnissa.

Poliisijohtaja Jyrki Wasastjerna Poliisihallituksen resurssiyksiköstä kertoo, että Helsingin poliisilaitos ensimmäisenä poliisilaitoksena pilotoi henkilökuljettimien käyttöä. Laitteita on hankittu neljä kappaletta.

– Mikäli kokemukset ovat myönteiset, niitä voidaan mahdollisesti hankkia muihinkin suurimpiin kaupunkeihin, hän sanoo.

Henkilökuljetin tuo poliisin kansalaisten saataville

Poliisitarkastaja Ari Järvenpään mukaan henkilökuljettimet sopivat hyvin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden sekä myös muun muassa kevyen liikenteen valvontaan keskustassa.

– Henkilökuljettimet tehostavat poliisin perinteistä jalkapartiotoimintaa merkittävästi. Poliisipartion toimintasäde ja valvonta-alue moninkertaistuvat normaaliin jalkapartiointiin verrattuna. Ne lisäävät poliisin näkyvyyttä ja samalla auttavat poliisia näkemään paremmin esimerkiksi ruuhkissa, Järvenpää sanoo.

Laite sopii hyvin sellaisiin kohteisiin, joihin autolla on hankala päästä esimerkiksi puistoihin, yleisötilaisuuksien pitopaikoille sekä toreille.

Henkilökuljettimella liikkuvaa poliisia on myös helppo lähestyä. Laite on hiljainen ja tarvittaessa huomaamaton, joten siitä käsin voidaan myös suorittaa esimerkiksi huumausaineiden katuvalvontaa.

– Vuoden vaihteessa tapahtuneen lakimuutoksen jälkeen sähköpotkulautojen ja muiden sähköisten liikkumisvälineiden määrä on kasvanut huomattavasti, joten myös valvovan poliisin on elettävä ajassa mukana, Järvenpää sanoo.

Avuksi perusvalvontaan

Ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisista odottaa uusia liikkumisvälineitä suurella mielenkiinnolla.

– Laitteet on tarkoitus ottaa mahdollisimman pian mukaan operatiiviseen kenttätoimintaan. Haluamme hakea laitteista kokemuksia nimenomaan perusvalvontatyössä. Mitään PR-tapahtumien vetonaulaa niistä ei tule, Roimu sanoo.

Roimu odottaa, että suurimmat hyödyt laitteista saadaan kun poliisin näkyminen ja näkeminen ruuhkaisessa keskustassa ja väkijoukossa paranee merkittävästi.

Lähde: Poliisi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.