Habib Nurmagomedov sairasti vakavan virustaudin ennen uransa viimeistä ottelua

6:40
Habib Nurmagomedov päihitti Conor McGregorin – UFC-kehän valtasi kaaos vuonna 2018.

Upeaan voittoon uransa päättäneen vapaaottelija Habib Nurmagomedovin valmistautuminen lauantain otteluun oli hankala. UFC-pomo Dana White kertoi venäläisen murtaneen jalkansa vain kolme viikkoa ennen Justin Gaethjea vastaan käytyä ottelua. Nyt Tass kertoo Nurmagomedovin sairastaneen vakavan virustaudin ennen harjoitusleirinsä alkua.

Koko ottelun toteutuminen oli vaakalaudalla. Nurmagomedovin isä ja valmentaja Abdulmanap Nurmagomedov kuoli kesällä ja Nurmagomedov kertoi harkinneensa pitkään, hyväksyisikö UFC:n ottelutarjouksen. Lopulta hän päätti otella, mutta kertoo luvanneensa äidilleen, että ottelu jäisi hänen viimeisekseen.

– En missään tapauksessa tule takaisin ilman isääni, Nurmagomedov sanoi ottelun jälkeen tunteikkaassa puheessaan.

Nurmagomedovin otteluun valmistautuminen oli sekin täynnä haasteita. Gaethje-ottelun jälkeen White kertoi kuulleensa Nurmagomedovin taustajoukoilta tämän murtaneen jalkansa vain kolme viikkoa ennen ottelua.

– Olen kuullut huhuja asioista, mistä en tiennyt. Ilmeisesti hän on ollut sairaalassa, hän mursi jalkansa kolme viikkoa sitten. Hänellä on kaksi murtunutta varvasta ja hänen jalkansa luu on murtunut. Hän ei kertonut siitä kenellekään, oli kuin mitään ei olisi tapahtunut, White sanoi.

Jalkavaivojen lisäksi venäläisen valmistautumista otteluun häiritsi myös hänen sairastamansa virustauti. Uutistoimisto Tass kertoo saaneensa Nurmagomedovin taustajoukoilta tiedon, että ottelija sairastui sikotautiin kaksi viikkoa ennen harjoitusleirinsä alkua.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo verkkosivuillaan, että sikotauti on paramyksoviruksen aiheuttama kuumeinen sylkirauhastulehdus. Tautia ehkäistään rokotuksella, mutta rokotettu ihminenkin voi sairastua tautiin. Rokotetulla oireet ovat kuitenkin yleensä lievempiä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja