Habib Nurmagomedov jätti UFC-kehät tunnemyrskyn keskellä – tässä vuoden koskettavin urheilupuhe sanasta sanaan: "Lupasin äidilleni"

Habib Nurmagomedov otti upean voiton haastajastaan Justin Gaethjesta UFC-kehässä lauantaina. Toisen erän triangelikuristukseen päättyneen ottelun jälkeen Nurmagomedov, 32, ilmoitti kehähaastattelussa lopettavansa uransa.

Hetki oli venäläiselle tunteikas. Nurmagomedovin koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunut valmentajaisä Abdulmanap Nurmagomedov kuoli heinäkuussa. Nurmagomedov ilmoitti puheessaan, ettei aio jatkaa uraansa ilman isäänsä.

MTV Urheilu julkaisee suomennoksen Nurmagomedovin koskettavasta kehäpuheesta.

– Ensin haluan sanoa, Hamdullah! Jumala antoi minulle kaiken. Kiitos näille jätkille, jotka ovat olleet kanssani ja isäni kanssa yli kymmenen vuotta. Koko joukkueeni. Rakastan heitä niin paljon. 

– Tänään haluan sanoa: tämä oli minun viimeinen otteluni. En missään tapauksessa tule takaisin ilman isääni. Tämä oli ensimmäinen kerta sen jälkeen, mitä tapahtui isälle. Kun UFC soitti minulle tästä ottelusta, keskustelin äitini kanssa kolme päivää siitä, pitäisikö minun otella ilman isääni. Lupasin, että tämä on viimeinen otteluni. Jos annan sanani, minun on se pidettävä.

– Tämä oli viimeinen otteluni täällä. Haluan UFC:ltä enää yhden asian. Minut pitää nostaa pound-for-pound -listalla (kaikki painoluokat huomioon ottava rankinglista) maailman ykköseksi, koska ansaitsen sen. Olen UFC:n kevytsarjan kiistaton mestari. UFC:ssä 13–0, 29–0 koko ammattilaisurallani. Uskon, että ansaitsen sen.

– Haluan kiittää Lorenzo Fertitaa. Kiitos Dana (White), Hunter (Campbell), kaikki. Kiitos niin paljon. En unohda myöskään Joe Silvaa, joka teki minulle UFC-sopimuksen. Kaikki UFC-tiimissä eri puolilla maailmaa, he tekevät upeaa show'ta tämän pandemian keskellä.

– Kiitos todella paljon Justin (Gaethje).  2016 muistan, kuinka autoit minua todella paljon. Kiitos veli. Tiedän, että olet upea mies. Tiedän, että huolehdit läheisistäsi. Tiedän sinusta paljon asiota. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu huomenna.

– Kiitos valmentajani, rakastan sinua. Kiitos joukkueeni. Tänään on viimeinen otteluni UFC:ssä.

Kuinka kova viikko tämä on ollut sinulle?

– Se oli isäni unelma. Mitä muuta? Dustin (Poirier) ja Conor (McGregor) ottelevat tammikuussa. Kuristin heidät molemmat. En ole kiinnostunut heistä. 

Lue myös:

    Uusimmat