Habib Nurmagomedov kuristi haastajansa tajuttomaksi – UFC-mestari päätti uransa itkien kehän pinnassa: "Tämä oli isäni unelma"

Habib Nurmagomedov säilytti vapaaottelun UFC:n kevytsarjan mestaruutensa kukistamalla Justin Gaethjen Abu Dhabissa lauantaina. 32-vuotias venäläistähti ilmoitti ottelun jälkeen lopettavansa huiman uransa.

Venäläinen Nurmagomedov eteni kamppailussa kuin höyryjuna. Gaethje sai perille muutamia kovia osumia, mutta yhdysvaltalainen oli muuten vastaantulija. 

Vimmatusti hyökännyt Nurmagomedov ratkaisi ottelun toisessa erässä. Hän pakotti vastustajansa mattoon, missä hän nappasi Gaethjen triangelikuristukseen jaloillaan. Kehätuomari ei huomannut Gaethjen signaalia luovutukselle, minkä seurauksena kuristettu yhdysvaltalainen menetti hetkeksi tajuntansa, mutta tokeni nopeasti ratkaisun jälkeen.

Heti voiton varmistuttua Nurmagomedov polvistui kehän pintaan ja itki vuolaasti. Hänen arvostettu valmentajaisänsä Abdulmanap Nurmagomedov kuoli koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin heinäkuussa.

Nurmagomedov sanoi, että hänen äitinsä oli toivonut, ettei tämä ottelisi ilman isäänsä. 

– Lupasin äidilleni, että tämä on viimeinen otteluni. Jos lupaan sen, minun on pidettävä siitä kiinni.

– Tämä oli viimeinen otteluni. Tämä oli isäni unelma, Nurmagomedov päätti ja laski otteluhanskansa kehän pintaan.

Painitaustaisen Nurmagomedovin vapaaottelu-uran saldoksi jäi 29 voittoa ilman tappioita. Voitoista 13 tuli UFC:ssä. Hän on kukistanut viime vuosina painoluokan kovimpia nimiä, myös irlantilaisen Conor McGregorin.

Gaethjen vapaaottelusaldo on on nyt 22 voittoa ja kolme tappiota. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja