Haaveena oma yritys? Menestysbrändin luonut Olcay Gulsen jakaa parhaan neuvonsa

Vaatemerkki SuperTrash on perustajansa Olcay Gulsenin toteutunut unelma ja esimerkki siitä, mitä kovalla työllä, omistautumisella ja lujalla visiolla voi saada aikaan. Monesti palkittu yrittäjä paljastaa parhaan vinkkinsä yrittäjänä menestymiseen – eikä siihen liity tutkintoa, Exceleitä tai esitelmiä.

34-vuotias Olcay Gulsen tiesi jo varhain haluavansa oman muotibrändin, ja köyhän maahanmuuttajaperheen tyttärenä hän tiesi myös joutuvansa tekemään lujasti töitä unelmansa eteen. Alle kolmekymppisenä Gulsen oli jo menestyvän muotimerkin SuperTrashin äiti, joka on palkittu yrittäjänä sekä kotimaassaan Hollannissa että kansainvälisesti muodin alalla.

Tänä päivänä SuperTrash on laajasti tunnettu brändi, jolla on omia liikkeitä Hollannissa, Belgiassa ja Iso-Britanniassa ja kauppiaita ympäri maailmaa. Ympäri maailmaa matkusteleva Gulsen elää unelmaansa todeksi, ja hän haluaa rohkaista kaikkia kunnianhimoisia nuoria toteuttamaan haaveensa.

– Monet tytöt tuleva luokseni liikesuunnitelmineen mutta he eivät tiedä, mistä aloittaa. Neuvoni on, että älä ajattele liikaa, vaan tee. Se kuulostaa naurettavalta, mutta minusta se on paras vinkki, jonka voi antaa, Gulsen kertoo MTV Lifestylen haastattelussa.
– Minusta tuntuu, että nuoret haluavat asioita, mutta eivät ole valmiita tekemään työtä niiden eteen.

Gulsen ei itse opiskellut muotia, vaan perusti 21-vuotiaana HR-yrityksen ja alkoi tehdä rekrytointeja muodin alalla. Hän verkostoitui tehokkaasti ja ansaitsi alkupääoman, jonka hän sijoitti omaan brändiinsä. Alkuaikoina Gulsen kertoo paiskineensa jopa 20 tunnin päiviä ja huolehtineensa kaikesta itse.

Gulsen neuvoo omasta yrityksestään haaveilevia sivuuttamaan läheisten varoittelut ja ryhtymään rohkeasti tuumasta toimeen. Puhuessaan hän katsoo lujasti silmiin.

– Kyse on vain siitä, että uskot itseesi. Aseta tavoitteita. Aloita pienestä ja pienistä askeleista, ja tee isompia suunnitelmia kun edistyt. Elämässä ylipäänsä on kyse uskalluksesta, teoista.

– Voit myös epäonnistua, mutta se on vain paras oppitunti. Sitten pitää nousta jaloilleen ja yrittää uudestaan, kunnes onnistut.

Miten Olcay sai oman merkkinsä menestymään? Lue koko haastattelu täältä.

Lue myös:

    Uusimmat