FIA puuttui peliin – Red Bull -pomon tökeröt kommentit poikivat jatkoseuraamuksia

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on antanut virallisen varoituksen F1-talli Red Bullin neuvonantaja Helmut Markolle tämän rasistissävytteisistä kommenteistaan.

Marko puhui Red Bullin meksikolaiskuljettaja Sergio Perezista hyvinkin loukkaavaan sävyyn Italian kisaviikonlopun yhteydessä, kun hän otti kantaa Perezin ajosuorituksiin.

– Tiedämme hänen ongelmistaan aika-ajoissa, joissa hän epäröi. Pitäkäämme mielessä, että hän on eteläamerikkalainen ja siksi hänen keskittymisensä ei ole samalla tasolla kuin Maxilla (Verstappenilla) tai Sebastianilla (Vettelillä), Marko sanoi espanjalaisen Marcan mukaan.

Marko pyysi myöhemmin anteeksi tökeröitä kommenttejaan, mutta jälkipyykki on jatkunut virallistakin tahoa pitkin. FIA:n tiedottaja vahvisti Sky Sportsille, että Helmut Marko on saanut virallisen varoituksen sanoistaan.

– Voimme vahvistaa, että Helmut Marko on saanut kirjallisen varoituksen ja häntä on muistutettu vastuustaan toimia moottoriurheilun julkisena kasvona FIA:n eettisten sääntöjen mukaan, tiedottaja kertoo.

Markon toiminta on kerännyt laajalti kritiikkiä läpi F1-maailman ja muun muassa Toto Wolff ja Lewis Hamilton kritisoivat jyrkästi Markoa. Myös Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner tyrmäsi Markon lausunnon.

– Nuo kommentit eivät olleet oikein. Helmut tajusi sen nopeasti ja pyysi anteeksi sekä julkisesti että suoraan Sergiolta. Hän puhui siitä Sergiolle suoraan, Horner kertoo Sky Sportsille.

– Elämä tarjoaa opetuksia jopa 80 vuoden iässä. Tästäkin on opittu, Horner jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat