Toto Wolff raivostui Red Bullin F1-pomon rasistisista puheista – "Häpeällistä! Ei tuota voi antaa anteeksi"

F1-talli Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko möläytti tällä kertaa jotain, mitä ei katsottu lainkaan hyvällä muun muassa muiden tallien pilttuissa. 

F1-rääväsuuna tutuksi tullut Marko kommentoi vastaikää tallinsa meksikolaiskuljettajan Sergio Perezin otteita. Marko aiheutti kohun, kun hän viittasi Perezin etnisyyteen. 

– Tiedämme, että hänellä on ongelmia aika-ajoissa. Hänen tasonsa vaihtelee, hän on eteläamerikkalainen, eikä hän ole niin keskittynyt päässään kuin Max (Verstappen) tai Sebastian (Vettel), Marko sanoi Red Bullin ServusTV:ssä.

Marko pyysi myöhemmin anteeksi Pereziltä, mutta tämä ei riittänyt muun muassa F1:n seitsenkertaiselle maailmanmestarille Lewis Hamiltonille

– On täysin mahdotonta hyväksyä, mitä hän sanoi, Hamilton pyöritteli päätään, puhuessaan asiasta.

Hamiltonin pomo, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tylytti Markoa voimakkain sanakääntein.

– Häpeällistä! Ei tuollaisia voi keksiä. En ymmärrä, en alkuunkaan, Wolff ihmetteli Skylle.

– Jotkut ovat sanoneet, että hän ei meinannut sitä, mitä hän sanoi. Että hän on vanha, kärttyinen ukko. Koko pointti on se, että miksi hän edes miettii mitään tuollaista? Ei tuota voi antaa anteeksi. Meidän pitää olla avoimia ja meidän pitää näyttää esimerkkiä muille niin, että pidämme huolen oikeista arvoista ja siitä, että suhtaudumme asioihin yhdenvertaisesti, Wolff painotti. 

– Olemme tehneet paljon töitä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden eteen. Emmekä ole tehneet sitä vain siksi, että haluamme puhua asiasta, vaan siksi, koska asiaan on puututtava. Tämä on globaali laji, eikä kulttuurillisella perinnöllä ole mitään tekemistä sen suhteen, että miten täällä pystyy pärjäämään, Wolff jatkoi. 

Lue myös:

    Uusimmat